I dag lanseres podcasten «i Bjørvika”. I første episode intervjues Merete Lie som er avdelingsleder for det nye hovedbiblioteket vårt. Hun tar oss gjennom huset, som åpner i morgen 18. juni! Både episoden med Merete Lie og bonusepisoden med Reinert Mithassel er live på de fleste podcast-plattformer. Flere episoder kommer.
I podcasten i Bjørvika blir du med dit byen møter fjorden og lytter til folk som engasjerer seg for Bjørvika i Oslo. i Bjørvika er en podcast av kulturinstitusjonene, utbyggerne og næringslivet i Bjørvika, produsert av Bjørvikaforeningen og Bjørvika Utvikling.
Bjørvika er omdiskutert – elsket og hatet – og har gjennomgått en voldsom transformasjon på så kort tid at det er vanskelig å fatte. Allerede har folk glemt konteinerhavna og trafikkmaskinen der busser og biler stod i stampe i morgenrushet. Men det er ikke lenge siden Bjørvika var et område for narkosalg og hallikvirksomhet, der man kunne bedrive lyssky virksomhet i fred.
I dag huser området signalbygg og badeplasser, luksusboliger og studentboliger, takhager og en sæter med egen bonde. Det er en ny bydel i det stadig voksende Oslo. Det er mange historier som kan fortelles, og som fortjener å bli fortalt. Det er utgangspunktet for denne podcasten.
Programleder: Kjersti Kanestrøm Lie
Produsent: Vibeke Hermanrud (Bjørvika Utvikling) og Ida Gravdal Haldorsen (Bjørvikaforeningen)
Rådgivning: Filt Oslo ved Peter Daatland.
Lydmiks: Daniel Daatland.
Episode 1: Deichman Bjørvika – på innsiden
Avdelingsdirektør Merete Lie gleder seg over at hovedbiblioteket endelig kan åpne og tar deg med gjennom husets fem etasjer. Hvordan blir det å åpne dørene under en pandemi?
Bonus-episode: Programsjef Reinert Mithassel hadde jobbet i over et år for å rigge Deichman Bjørvika for en spektakulær åpningsfest. 50 000 mennesker var interesserte i arrangementet i sosiale medier, men så kom 13. mars og Norge stengte ned.
Kommende episoder:
En reise langs Akerselvallmenningen: Med beliggenhet langs fjordkanten er vann en naturlig del av Bjørvika. Bli med på en historisk reise fra Grønland til Sukkerbiten til vanns! Hvordan kan man sørge for at Bjørvika blir et sted hvor man kan drive aktivitet til vanns, til lands og i møtet mellom de to? Vi blir med Anne Marte Archer fra Akerselva trebåtforening på rotur med Kjell Kalland fra HAV Eiendom og historiker Leif Gjerland.
Byutviklingens dilemmaer: Mange tror kanskje at Bjørvika nærmer seg ferdigstillelse, men fortsatt er 40% ikke påbegynt. Hva kan vi lære av de 20 årene som har gått med planlegging og bygging, når man nå skal gyve løs på resten? Kjersti Kanestrøm Lie snakker med arkitektene Halvor Ellefsen og Julie Sjøwall Oftedal.
Flere episoder kommer i 2020, har du innspill eller spørsmål send mail til leder@bjorvikaforeningen.no