Presentasjon av innlederne Bjørvikakonferansen 2015

Ordfører Marianne Borgen ble født i Oslo og er oppvokst i Groruddalen. Hun har embetseksamen i sosiologi fra Universitetet i Oslo med spesialområde sosialpolitikk og medisinsk sosiologi. Hun har i over 25 år arbeidet med barnerettigheter både nasjonalt og internasjonalt og har permisjon fra stilling som avdelingsdirektør i Redd Barna. Ordfører Borgen ble første gang valgt inn i bystyret i 1979 for Sosialistisk venstreparti og har vært fast medlem av bystyret sammenhengende siden 1995. Ordføreren er spesielt opptatt av barn og unges rettigheter og deres oppvekstsvilkår, og at Oslo skal være en inkluderende og god by å
vokse opp i for alle barn.

Hanna E. Marcussen er byråd for byutvikling i Oslo kommune. Hun representerer Miljøpartiet De Grønne og var nasjonal talskvinne for partiet fra 2008 til 2014, og partiets førstekandidat i Oslo ved stortingsvalget i 2009. Marcussen er født i Arendal og oppvokst på Sandøya utenfor Tvedestrand og har bodd i Oslo siden hun var 15 år. Hun er utdannet arkeolog ved Universitetet i Oslo. Hun var daglig leder i Bergfald Miljørådgivere fra 2014 og frem til hun begynte som byråd.

Henrik Svalheim ble ansatt som Økonomi- og administrasjonsdirektør ved Munchmuseet i 2011 og har arbeidet med strategi og organisasjonsutvikling for å profesjonalisere virksomheten. Munchmuseet er inne i store forandringer og har løftet besøket fra et tidligere nivå på 125 000 i året til 250 000 i 2015. Vi gir folk sterke, spennende og moderne kunst- og kulturopplevelser. Som brukerkoordinator for det nye Munchmuseet i Bjørvika er han ansvarlig for å sikre at det nye Munchmuseet blir optimalt for virksomheten og kan ta imot 500 000 besøkende i året.

Kristin Danielsen har bakgrunn som danser fra den Norske Balletthøgskole og Ballet Arts i New York og har en Master i Arts Management fra City University i London. Hun har jobbet som prosjektleder i Visiting Arts, London, vært administrativ leder for Black Box teater, daglig leder for Ny Musikk, direktør for MIC Norsk Musikkinformasjon og hun startet opp og drev DanielsenKroepelien Arts Management. Kristin har de siste årene undervist ved Handelshøyskolen BI og Universitetet i Tromsø samt holdt en rekke foredrag og publisert artikler i fagene kulturledelse og publikumsutvikling. Siden januar 2014 har hun vært biblioteksjef for Deichmanske bibliotek i Oslo.

Will Bradley er Kunstnerisk leder i Kunsthall Oslo, og har jobbet der siden 2009. Han har tidlgiere vært kurator på the Wattis Institute for Contemporary Art i San Francisco, og fær det var han direktør på The Modern Institute i Glasgow, som han også var med å starte.

Deni Ruggeri er førsteamanuensis ved Institutt for landskapsplanlegging på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), hvor han bl.a. er koordinator for Center for Landscape Democracy. Hans setter fokus på de sosio-økologiske dimensjoner av landskapet og urban design i sin forskning og undervisning. Han er spesielt interessert i hvordan landskap påvirker folks identitet og tilhørighet til et sted. Før han begynte å jobbe på NMBU, har Deni undervist i USA i over et tiår, senest ved University of Oregon og Cornell University. Deni Ruggeri har en PhD i landskapsarkitektur fra Universitity of California, Berkeley. Han har praktisert som landskapsarkitekt i USA, EU (Brussel) og Italia.

Margrethe Assev er leder for Aktivitetsavdelingen i DNT Oslo og Omegn. Foreningen har den siste tiden styrket arbeidet med bynært friluftsliv. Våren 2016 kommer DNT Oslo og Omegn til å gjøre friluftslivet enda mer tilgjengelig der folk bor, med åpningen av Friluftshuset på Sørenga. Stedet er ment å være et utstillingsvindu for bynært friluftsliv i Oslo, med nærmiljøet, Marka og fjorden som viktige arenaer. Inkluderende aktiviteter for flerkulturelle og «ferskinger» i friluftsliv blir en viktig del av satsningen.

Even Bakken jobber i Dronninga Landskap AS, som bl.a. har tegnet Dronning Eufemias gate. Even er opprinnelig fra Tromøy i Arendal. Denne våren fullførte han en master i landskapsarkitektur ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). For masteroppgaven «Byrom for fysisk aktivitet -Støttet av norske spillemidler» mottok han i 2015 Aspelin Ramm prisen på Urban Arena konferansen. Oppgaven handler om å fylle tomme byrom i Moss sentrum med fysiske aktiviteter støttet av norske spillemidler. Han hadde praksis på SiteWorks i NYC der han bl.a. jobbet med The High Line seksjon 3.

Riccardo Di Modugno er 31 år, gift og har 2 barn. I 2009 var han med å stifte Bjørvika Sportsklubb. Han er oppvokst i Moss, bosatt i Oslo, og jobber til daglig i EMC Computer System.

Halvor Weider Ellefsen er universitetslektor ved Institutt for urbanisme og landskap, Arkitekthøgskolen i Oslo (AHO). Halvor forsker på havneutvikling med fokus på «Fjordbyen» i Oslo fra utviklingen av Aker Brygge til dagens prosesser på Tjuvholmen og Bjørvika. Han underviser 5. og 6. semester, samt diplomundervisning. Halvor driver firmaet WE1Ark ved siden av forskning og undervisning.

Ellen Vik Ossiannilsson er teamleder for FRIGO, Friluftsenteret i Gamle Oslo, og Kampen økologiske barnebondegård. Hun er utdannet meg ved Norges idrettshøgskole, og jobbet som friluftsleder for FRIGO siden år 2000.

Eva Hagen er administrerende direktør i HAV Eiendom. Eva har arbeidet med eiendoms-
og byutvikling i Bjørvika de siste åtte årene, og vært adm. direktør i HAV Eiendom AS siden 2007. Tidligere har hun bl.a. arbeidet med å tilrettelegge for byutvikling av Tjuvholmen, og planlegging av den fremtidige utviklingen på Filipstad. Hun er utdannet Cand. Jur fra Universitetet i Bergen (1997).

Anne Beate Hovind er prosjektleder prosjektleder for kunstprosjektene Framtidsbiblioteket (Future Library) og Flatbread Society på Losæter i Bjørvika Utvikling. Hun har hatt tilhold i Bjørvika i over 10 år og jobbet med temporære kunst- og kulturaktiviteter.

Rolf Thorsen er administrerende direktør i Oslo S Utvikling. Rolf ble ansatt som administrerende direktør i Oslo S Utvikling (OSU) 1. mai 2014. Thorsen var fra 2007 administrerende direktør i NCC Property Development AS, og har en bred erfaring fra ulike stillinger i NCC. Thorsen huskes av mange for sin innsats i roing på 80- og 90-tallet med medaljer i VM, OL og mange norske og nordiske mesterskap.

Geir Lynnebakken er daglig leder i Bjørvika Utvikling. Geir har jobbet med Bjørvikaprosjektet i over 10 år og vært leder i Bjørvika Utvikling siden 2010. Tidligere har han bl.a. vært prosjektkoordinator for Gardermobanen og Telenors hovedkontor.