Presentasjon av bidragsyterne på Bjørvikakonferansen 2014

PROGRAM  |  BAKGRUNN OG PÅMELDING

KONFERANSIER OG INNLEDER
Arne Hjeltnes, konsernsjef i Creuna Norden

Gutta på tur sjefen har for lengst byttet ut TV-ruta med markedsføring og merkevarebygging. Som konsernsjef i Creuna, et av Nordens ledende digitale kommunikasjonsbyrå, evner han både å motivere 340 medarbeidere på tvers av landegrenser og tilrettelegge for god dialog med kunder. Hjeltnes har blant annet tidligere arbeidet som representant for Eksportutvalget for fisk i Hong Kong, han har vært reiselivsutsending for Innovasjon Norge i New York og kommunikasjonsdirektør i Marine Harvest. I tillegg har han skrevet 18 bøker.

Arne har sammen med Jørn Lie, Eirik Lillebø, Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie og Arne Brimi nylig åpnet restaurant Vaaghals i Bjørvika.

Viktoria Walldin, antropolog og partner, White Arkitekter

Viktoria Walldin er antropolog og jobber hos White Arkitekter med strategier og teknikker for hvordan man kan arbeide med bærekraftig planlegging og arkitektur basert på sosiale aspekter. Fokuset er på brukerperspektiv og dialog, men også på arbeidsprosesser aktørene imellom, siden det er her byens tøffe spørsmål samhandler med de myke spørsmålene.
I 2013 var hun medlemmer av miljøvernministerens faglige råd for bærekraftig bypolitikk.

Guri Melby, byråd for miljø og samferdsel, Venstre

Guri Melby har vært byråd for miljø- og samferdsel siden 15.10.2013. Hun har en mastergrad i nordisk fra NTNU, og har jobbet som høyskolelektor ved Høyskolen i Oslo og Akershus.
Hun har tidligere jobbet som rådgiver i Kunnskapsdepartementet.
Melby er sentralstyremedlem i Venstre siden 2010 og vararepresentant til Stortinget. Hun ledet  Venstres programkomite for stortingsvalgsprogrammet  for perioden 2013-2017, og er tidligere bystyrerepresentant i Trondheim.

Ellen S. de Vibe, direktør for Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune

Hun er utdannet Bachelor of Science, Bachelor of Architecture og Master of Town Planning i 1978 fra University of Wales. Hun har ledet Plan- og bygningsetaten siden 1999, og har tidligere vært byplansjef i Skien og Alta kommuner.

Ola Refsnes, gründer på Grünerløkka

Ola Refsnes driver kaféene Liebling, Kanskje kommer Kongen og St. Pauli i Øvrefoss. I tillegg lager han »Lysløypa» – en spise- drikke og kulturguide for Oslo.

Tidligere var han med i bydelsorganisasjonen UNiK Oslo. Ola er 35 år og bor på Grünerløkka og er utdannet medieviter.

Anne Beate Hovind, prosjektleder kunst Bjørvika Utvikling

Anne Beate er prosjektleder for kunst i Bjørvika Utvikling. Hun har hatt tilhold i Bjørvika i over 10 år og jobbet med temporære kunst- og kulturaktiviteter.

Steven P. Gersh Rådgiver i Norsk forening mot støy

Steven Gersh har en Bachelors grad fra University of California, Santa Barbara i Environmental Studies med spesialisering i regional planlegging. Han har mange års erfaring som regulerings- og prosjekteringsansvarlige for Skoleetaten/Undervisningsbygg KF, Oslo kommune, bl.a. som seksjonsleder i Eiendoms- og byfornyelsesetaten. Har hatt frivillige verv i 20 år i 3 fotballklubber på Oslo øst.
Gersh begynte å jobbe i foreningen i september 2013 og har ansvar for planleggings- og helsetemaene.

Eva Hagen, administrerende direktør HAV E

Eva Hagen har arbeidet med eiendoms- og byutvikling i Bjørvika de siste 7 årene, og vært adm. direktør i HAV Eiendom AS siden 2007. Tidligere har hun bl.a. arbeidet med å tilrettelegge for byutvikling av Tjuvholmen, og planlegging av den fremtidige utviklingen på Filipstad. Hun er utdannet Cand. Jur fra Universitetet i Bergen (1997).

Rolf Thorsen, administrerende direktør OSU

Rolf Thorsen ble ansatt som administrerende direktør i Oslo S Utvikling (OSU) 1. mai 2014. Thorsen var fra 2007 administrerende direktør i NCC Property Development AS, og har en bred erfaring fra ulike stillinger i NCC, bl.a. som Adm. dir. NCC International AS og Utviklingssjef Anlegg NCC Construction AS. Thorsen huskes av mange for sin innsats i roing på 80- og 90-tallet med medaljer i VM, OL og mange norske og nordiske mesterskap.

Geir Lynnebakken, daglig leder Bjørvika Utvikling

Geir har jobbet med Bjørvikaprosjektet i 10 år og vært leder i Bjørvika Utvikling siden 2010. Tidligere har han bl.a. vært prosjektkoordinator for Gardermobanen og Telenors hovedkontor.

 

Taro Vestøl Cooper, Slampoet

Taro er den nåværende Norgesmesteren i slam poesi, samt mester i 2010 og skandinavisk mester i 2011. Utdannet skuespiller ved Nordic Black Xpress i Oslo, jobbet for Nordic Black Theatre siden 2007, og samarbeidet med blant annet Den Norske Opera, Oslo Fillharmoni og Saul Williams. Han er oppstarter av SLAM! Poesi scenen i Oslo, teater gruppen Slam Dunk Poets og turnerer norske skoler, biblioteker, ungdoms klubber og holder skrivekurs som medlem av Kamppoetene.