Bjørvikakonferansen 2016: Om å vokse opp midt i byen

Bjørvika Utvikling, HAV Eiendom og Oslo S Utvikling har gleden av å ønske velkommen til Bjørvikakonferansen 2016 «Om å vokse opp midt i byen» 22. november.

TID: Tirsdag 22. november fra kl. 09.00 til 14.00. Registrering og kaffe fra kl. 08.30
STED: Dronning Eufemias gate 16 i Barcode, Bjørvika. Auditoriet ved resepsjonen.
PÅMELDING/PRIS: Konferansen (inkl. lunsj) er gratis. Konferansen er fullbooket.
KONTAKTINFO: info@bjorvikautvikling.no

Global urbanisering er et faktum og Oslo er blant Europas raskest voksende byer. Mange er oppvokst i Oslo og andre flytter hit med tanke på å leve hele livet sitt i byen. Hvordan er det å vokse opp i en urban virkelighet? Hvordan kan offentlige rom utvikles for å legge til rette for egenaktivitet og utforskning? Hva er viktig for å sikre en god oppvekst for barn og ungdom i byen? Hva legger barnefamilier vekt på i etableringsfasen?

På Bjørvikakonferansen 2016 inviteres innledere og publikum til å reflektere rundt disse spørsmålene generelt og hva som må til for at Bjørvika skal bli en attraktiv bydel også for barn og unge spesielt.

Innledere

 • Tone Tellevik Dahl (Ap), Byråd for oppvekst og kunnskap – Om den planlagte skolen i Bjørvika spesielt og oppvekst i Oslo generelt.
 • Bystyrerepresentant Guri Melby (V) – Hvordan Oslo kan bli Europas mest barnevennlige by.
 • Vigdis S. Rishaug fra Asplan Viak – Jenter og gutters forskjellige preferanser for å trives og være aktive i byen.
 • Trygg ferdsel for barn og ungdom er viktig i sentrum ved Ingvil Aarholt Hegna, DogA.
 • En innsiktstudie i hva beboerne mener ved tjenestedesignerne Kaja Misvær Kistorp og Marit Helgesen, Designit og AHO.
 • Utbyggerne i Bjørvika innleder om intensjonene med de offentlige rommene, bilfrie gater og arenaer tilrettelagt for barn og ungdom.
 • Aktører som jobber med barn og ungdom i Oslo kommer med innspill til Bjørvikautbyggingen basert på sine erfaringer.


Om Bjørvikakonferansen

Bjørvikakonferansen er en fagkonferanse om byutvikling generelt og Bjørvika spesielt som arrangeres for sjette år på rad. Den er gratis og er åpen for alle, og deltakelse spenner fra utbyggere, byutviklere, etater og nabolag til urbanister, studenter og akademikere.

Bakgrunn og status i Bjørvika

 • Reguleringsplanen for Bjørvika ble vedtatt i 2003. Ved utgangen av 2016 er omtrent 40 % av bolig- og næringsutbyggingen ferdigstilt. Allmenninger, offentlige rom og havnepromenaden ferdigstilles i takt med den øvrige utbyggingen. Totalt jobber det i dag over 10.000 mennesker i Bjørvika, i all hovedsak i Barcode.
 • Pr 31.12.2016 er det flyttet inn folk i 1350 leiligheter i Bjørvika. Hvis vi antar at det i snitt bor 1,8 personer i hver bolig, og at det bor ca 80 barn i Bjørvika i dag blir barneandelen 3%.  Til sammenligning har sentrum 3% barn og gamlebyen 17% barn.
 • Skolen på Sørenga nord skal etter planen åpne i 2022. Det er to barnehager på Sørenga og en barnehage åpner snart i Barcode.
 • Ungdom fra Gamlebyen og resten av Oslo finner veien til sjøbadet på Sørenga og kulturinstitusjonen Losæter som er dedikert til kunst og urbant jordbruk.
 • Utbyggingen er i full sving sør for Dronning Eufemias gate med bl.a. Munchmuseet, Deichmanske hovedbibliotek, bolig og næringsbygg i Bispevika og på Paulsenkaia.