Munchmuseet i bevegelse

Kunsthall Oslo har inngått et unikt, fireårig samarbeid med Munchmuseet om å kuratere og produsere utstillinger med utgangspunkt i Stenersensamlingen. Dette er en del av Munchmuseets satsing Munchmuseet i bevegelse, hvor ulike prosjekter finner sted i Bjørvika-området frem mot åpningen av det nye museet i 2020. Utstillingene vil bli vist i et eget lokale i Dronning Eufemias gate og programmet for prosjektet lanseres senere i vår.

Minifestival

Lørdag 18. juni
 arrangerer Kunsthall Oslo mini-festivalen Voice is the original instrument. Dette er et samarbeid med kuratoren Mark Beasley og nyMusikk, med fokus på stemmen som selve ur-instrumentet. Den internasjonale pioneren innen eksperimentell vokal, verdensnavnet Joan La Barbara kommer, sammen med tidligere Napalm Death-medlem Nicholas Bullen og anerkjente Sue Tompkins og Stine Motland. Det blir konserter, kunstnersamtaler og diskusjoner, og kvelden avsluttes med grillfest. Festivalen er åpen for alle.
Foto øverst: Sue Tompkins, Hallo Welcome to Keith Street (a version), performance 2011. Foto: Courtesy of The Artist and The Modern Institute/Toby Webster Ltd, Glasgow.

Nye utstillingslokaler
Fredag 9. september
 åpner vi våre nye utstillingslokaler på hjørnet Rostockgata/Trelastgata med høstens storsatsing; en separatutstilling med Elisabeth Haarr. Haarr, født 1945, er en av Norges mest anerkjente tekstilkunstnere med banebrytende arbeider som forener sosialt og politisk engasjement med klassisk håndverk og stilbrudd. Utstillingen presenterer nyere arbeider og et verk vil bli vist utendørs i Bjørvika. Det vil være kunstnersamtaler og omvisninger i utstillingsperioden som varer til 23. oktober.


Elisabeth Haarr, Færdaminne: Love is in the air, 2012, detalj. Foto: Eline Mugaas.