Den røde linjen viser hvordan du kan bevege deg til fots eller med sykkel gjennom et Bjørvika i stadig endring, og samtid få med deg flere kultur- og naturopplevelser på veien.

Det er fullt mulig for gående og syklister å komme seg fra Middelalderparken til Sørengas havnepromenaden gjennom «Herligheten» parsellkollektiv. Og videre fra Sørenga over en gangbro til servering og rekreasjonsområdet på Sukkerbiten og videre til Operaen. Skiltene er satt opp av Bjørvika Utvikling i samarbeid med HAV Eiendom og Sørenga Utvikling.

Operaen: Det flotte operahuset med taket som inviterer til tur og utsikts har allerede blitt et kjent og kjært landemerke. Les mer her.

Sukkerbiten: 1. juni åpnet Osloklubbenes egen feriekoloni Sukkerbiten ytterst på Bjørvikautstikkeren utenfor Operaen. Mellom et containerlandskap designet av MMW arkitekter serveres det god mat og drikke og publikumfra onsdag til søndag. Du kan oppleve konserter, byutviklingsdebatter, litteratur, utstillinger, design og mote. Les mer på her.


Fra havnepromenaden på Sørenga er det god utsikt til Sukkerbiten, Operaen og OperaKvarteret. Den flytende gangbroen binder Sukkerbiten og Sørenga sammen.

Sørenga og kunstverket DeFence: På Sørenga utstikkeren er boligbyggingen allerede i gang og de første beboerne flyttet inn på slutten av 2011. Ta med nistekurven og nyt utsikten fra havnepromenade på Sørenga. Kunstprosjektet DeFence er en 4 x 4 x 4 m stor blomstrende kube plassert i sentralparken på Sørengautstikkeren. Bildet til høyre er fra 16. juli 2012 og DeFence er i full blomst. Les mer om:
– Sørenga 
– DeFence

Herligheten: Herligheten er navnet på et grønt økologisk initiativ og prosjekt om urban matproduksjon. Herligheten ligger i Loallmenningen i Bjørvika som i dag er en røff øy midt i et anleggsområde med veier, togspor og luftetårnene for senketunnelen. Herligheten består i dag av av 100 små parseller og en åker med urkorn. Les mer her.


Grønnsaker og blomster trives godt i parsellkassene. Fra Herligheten er det utsikt både til Hovedøya i sør, Ekeberg i øst og Middelalderparken i Nord.

Middelalderparken: Middelalderparken ligger i bydel Gamle Oslo og består bl.a. Mariakirken fra middelalderen. Øyafestivalen arrangeres her i august, samt mange andre kulturarrangmenter.


Innerst i Bispevika står et av de syv skiltene.