I kveld hedres Akrobaten med den prestisjefulle europeiske stålbroprisen i Lisboa.
– Dette er kjempemorsomt, og det er en kraftig påskjønnelse for Bjørvikaprosjektet at vi har nådd opp i Europa, sier Geir Lynnebakken, Daglig leder i Bjørvika Infrastruktur.

Gangbroa Akrobaten i Bjørvika vant førsteprisen i kategorien Gang- og sykkelbroer i konkurransen «ECCS (European Convention for Constructional Steelwork) 2012 – European Award for Steel Bridges», som ble delt ut under ECCS sitt årsmøte i Lisboa, Portugal 20. september. Formålet med prisen er å gi europeisk anerkjennelse til fremragende stål- og samvirkebroer, og fremheve de mange fordelene som stål har i konstruksjon.

Prisen for arbeidene med Akrobaten gikk til:

– Byggherre: Bjørvika Infrastruktur AS
– Arkitekt: L2 Arkitekter AS
– Rådgivende ingeniør: Rambøll Norge AS
– Entreprenør: Betonmast Bygg AS (nå Implenia)

Tilstede for å motta prisen i Lisboa 20. sept 2012 var Geir Lynnebakken og Trond Knapstad i Bjørvika Infrastruktur, Per Kristian Skjølås i Botonmast Anlegg (nå Implenia), Thomas Gevelt Løvdahl i L2 arkitekter og Runar Øivind Sørensen fra Rambøll.
Akrobatens sentrale plassering gjør den til et viktig bindeledd mellom Grønland og Bjørvika. 650 tonn stål ble brukt for å bygge den 213 meter lange gang- og sykkelbroen.

Anleggsarbeidet begynte i august 2009 og det var et krevende arbeid, siden det pågikk midt i sporområdet. Den 9. april 2011 åpnet Ordfører Fabian Stang offisielt broen foran hundrevis av fremmøtte.

– Vi ser at mange profilerer seg på ”vår” bro, og på den måten har Akrobaten blitt et symbol på det nye Oslo som vokser frem, sier Geir Lynnebakken.

På vei til jobb en vanlig torsdags morning. Samme kveld mottok Akrobaten stålpris.
(foto: Vibeke Hermanrud, 20.09.2012)