Lørdag 9. april kl 14 åpner den nye gangbroa mellom Grønland og Bjørvika og publikum inviteres til offisiell markering, kunstneriske innslag og kunst-og kulturvandring i områdene Tøyen, Grønland og Bjørvika.

Den nye gangbroa er del av Stasjonsallmenningen og strekker seg fra Annette Thommesens plass (som ligger ved Skatt Øst i krysset Schweigaardsgate og Tøyenbekken), over jernbanens sporområde og til Bjørvika.

Broa knytter sammen Grønland og Bjørvika og skaper en direkte forbindelseslinje mellom det gamle og det nye, mellom det etablerte Grønland og Oslos ferskeste bydel som huser både opera og kunsthall.

Åpningen foretas av ordfører Fabian Stang, kunstneriske innslag av Norgesmester i slam poetry Taro Vestøl Cooper, rytmisk akkompagnert av den Islandske beat boxeren Beatur, samt performancen Bakomland, et prosjekt av billedkunstnerne Lutz-Rainer Muller og Stian Ådlandsvik.

«Gangbro som forbinder – og forskjønner»
Det skriver Lotte Sandberg i sin omtale og anmeldelse» av i Aftenposten lørdag 2. april. «Om en uke blir broen innviet. Det er allerede mulig å fastslå at opplevelse er god ? særlig for toginteresserte. Trolig vil dette være den viktigste adkomsten til Bjørvika ? for fotgjengere og syklister.»

Les Lotte Sandbergs omtale i Aftenposten.

Kunst-og kulturvandring
I anledning broåpningen inviterer en rekke kunst-og kultuinstitusjoner i områdene Tøyen, Grønland og Bjørvika til åpne hus med gratis konserter, teaterforestillinger, kunstutstillinger, foredrag med mer. Deltakere er Den Norske Opera og Ballet, Dramatikkens hus, Grünerløkka Lufthavn, Goethe-Institut, IKM – Interkulturelt Museum, Kunstbokhandelen Torpedo, 31B, Kunsthall Oslo, Nordic Black Theatre/Caféteateret, Ny musikk, Oslo Prosjektrom, Podium, 0047, Rom for Kunst, Tidens Krav, 1857.

TinAgent inviterer gravøl i Skur 58 Havnegarasjen
Bjørvikas siste havneskur (SKUR 58) er tømt. Gutta har tatt med seg maskiner og verktøy, og forlatt stedet. Nå skal det flotte bygget rives og det arrangere gravøl. Tinagent rykker inn med sine 10 fotografer og åpner bygget for pulikum. Som tidsvitner viser de arbeider med utgangspunkt i Skurets siste dager og livet i havna forøvrig.

kl. 13:00 – 16:00   Åpent hus i Skur 58. Fotoutstillng
Kl. 19:00 ? 03.00 Gravøl og Garasjefest med Bar, DJ/VJ, Live Konserter m.m.

Utdeling av kart
Utdeling av kart med programoversikt skjer på Annette Thommesens plass eller det kan hentes hos de overnevnte institusjonene.

Kart og program kan også lastes ned på www.nygangbro.no

Program for lørdag 9 april

  • Fremmøte på Annette Thommessens plass kl 14.00
  • Kunstneriske innslag ved Taro Vestøl Cooper, Norgesmester i slam poetry og beat boxer Beatur.
  • Åpning med snorklipping ved Oslos ordfører Fabian Stang.
  • Bakomland, en performance av Lutz-Rainer Muller og Stian Ådlandsvik.
  • Utdeling av kart med program for kunst- og kulturvandring i området.
  • Servering på Stasjonsallmenningen (andre siden av broen).

Arangementet er et samarbeid mellom Kunsthall Oslo og Bjørvika utvikling.

Broa
Byggherre Bjørvika Infrastruktur
Prosjekterende Rambøll Norge AS og L2 Arkitekter AS
Entreprenør Betonmast anlegg AS
UE NLI Alfred Andersen og SIAS
Belysning iGuzzini AS
Stasjonsallmenningen
Byggherre Bjørvika Infrastruktur
Prosjekterende Norconsult AS  og SLA Landskabsarkitekter AS
Entreprenør Braathen Landskapsentreprenør AS
Belysning iGuzzini AS