I samarbeid med Munchmuseet stiller Clarion Oslo ut et originalt Munchverk i resepsjonen. Hovedstadens nye kunsthotell Clarion Oslo åpnet dørene i Bjørvika i august 2019.

Et nytt maleri vil rotere hver niende måned for å bevare maleriet og gi mulighet til å utforske forskjellige fasetter av Munchs kunstneriske praksis, men alltid i dialog med den faste samlingen på hotellet.

Maleriet “To hvitkledde kvinner på stranden” ble avduket 17. august av Petter A. Stordalen, hotelldirektør Robert Holan og formidlingsansvarlig i Munchmuseet Gerd-Elise Mørland. Det er trolig første gang dette verket stilles ut i offentligheten. Bildet henger i lobbyen og det er åpent for alle å komme og se. Mens du er innom anbefales du til å ta en titt på resten av kunstsamlingen, titulert “Etter Munch”.

Edvard Munch (1863-1944) var en av foregangsfigurene innen den moderne kunsten. Munch blir stadige referert til i verkene til andre kunstnere, både før og nå, og han er fortsatt like relevant i dag. Noen av disse verkene stilles ut i hotellets først og andre etasje. Samlingen viser hvordan etablerte kunstnere, som Marina Abramović, Vik Muniz and Huma Bhabha, har tolket Munchs ikoniske verk med sterke egne uttrykk.

Samlingen er et utgangspunkt for å skape en plattform der man kan diskutere kunstpraksis og kunstteori. På Clarion Hotel Oslo utforskes mulighetene som ligger i å bruke hotellet som et kunstrom.

 

KUNST CONCIERGE

Clarion Oslo har egen kunst concierge som har ansvar for kunstsamlingen, men også tilbyr gjester og andre besøkende art walks, kunstopplevelser, i tillegg til ulike eventer og utstillinger.

«Vår kunst concierge er også på jakt etter de mest spennende kulturelle tilbudene i byen og lager en kunstmeny. Denne à la carte kunstmenyen er tilgjengelig i resepsjonen og ved forespørsel. Har du en kunsttrang som ikke er på menyen? Vår Art Concierge står klar til å hjelpe deg enten det er venner på storbyferie eller firma som ønsker noe spesielt til sitt opphold.»