Søndag 14. juni feiret Oslos befolkning havnepromenaden og åpningen av Dronning Eufemias gate. Her kan du se noen stemningsbilder fra Camp Bjørvika, dyra på Losæter, åpningen av Dronning Eufemias gate, avduking av Nico Widerbergs statuer ved Akerselvallmenningen, m.m.

Camp Bjørvika
Camp Bjørvika var et sentralt møtepunkt under feiringen. Her var det foodtrucks, infostands, basketballbane, m.m.
Tre foodtrucks (Foto: OSU)
Standområdet i Camp Bjørvika (Foto: Bjørvika Utvikling)


Oslo S UtviklingHav Eiendom og Bjørvika Utvikling hadde en felles infostand. Mange var interessert i å se og høre mer om hvordan det kommer til å bli i Bjørvika fremover. (Foto: OSU)
Bjørvika Sportsklubb (Foto: Bjørvika Utvikling)Rockslo på Sukkerbiten
Rockslo arrangerte en dagsfestival på sukkerbiten! Her fikk du bl.a. høre Blomst og Hi Ho Mustachio!

Rockslo er en raskt voksende konsertforening, basert på frivillig ungdom. I mars vant de årets nykommerpris fra Norske Konsertarrangører under by:Larm, og den 14. juni var de med på feiringen av den nye havnepromenaden.

Gatefest i Dronning Eufemias gate
Statens vegvesen arrangerte i samarbeid med Oslo kommune gatefest for å feire at Dronning Eufemias er ferdig. I Bjørvikas paradegate foran Barcode var det BMX-show, nysirkus, botanisk vandring, friknekter som lærer bort kampsport fra middelalderen, m.m.

(Foto: OSU)

Avduking av Nico Widerbergs skulpturer


Etter avdukingen av skulpturene på Akerselvallmenningen.
Fra venstre: Vibeke Alhsand (Oslo S Utvikling), Nico Widerberg, Geir Lynnebakken (Bjørvika Utvikling) og Rolf Thorsen (Oslo S Utvikling) (foto: OSU).

Dyr kom til Losæters for å gjøre seg fete!
På Losæter midt i Bjørvika kom sauer og lam fra Bogstad går på besøk i samarbeid med Bymiljøetaten i Oslo Kommune. De morsomme hønene fra Kampen Barnebondegård var også veldig populære for store og små.


Den ene hønen la også et egg da den var på besøk. Et godt tegn på trivsel! (foto: Bjørvika Utvikling)

Folkevandring over flytebroen til Sørenga
Store og små tok turen til Sørenga. Langs flyteboen lå Vaaghals forankret. Vaaghals er en rekonstruert båt, basert på det arkeologiske funn som ble gravd ut i Bjørvika i 2008-2009. Den originale båten er fra slutten av 1500-tallet. Les mer om dette på Maritimt museum blogg.