Langkaia havnepromenade åpnes for fotgjengere på fredag 14.des. «Nå blir det mulig å fotografere og skue over til operaen i hele sin prakt. Vi vil gjerne videreføre promenaden rundt operaen, men vi kommer foreløpig ikke videre på grunn av mangel på politiske beslutninger,» sier Geir Lynnebakken daglig leder i Bjørvika Utvikling.

«Etter mange år med anleggsarbeid og midlertidige løsninger på strekningen kan folk ta Langkaia i bruk i vinter. Vi vil supplere med kaikantlist og benker i vinter, slik at vårens første solstråler kan nytes på en benk. Når beplantningen er gjennomført i mai vil vi få det endelige helhetsinntrykket», fortsetter Geir Lynnebakken.
Den 200 meter lange kaien strekker seg fra innerst i bukten mellom Oslo S og Operaen og ut mot Vippetangen. Den opprinnelige kaikanten i granitt er bevart.
Trebenker monteres i vinter og beplantning av trær, busker og gress fullføres til våren 2013. Da vil det se omtrent slik ut:
Bjørvika Infrastruktur AS (BI) har ansvaret for styringen av utbyggingen av Langkaia og resten av havnepromenaden og de syv allmenningene i Bjørvika. Selve arbeidet på Langkaia er utført av AF Havn AS og Braathen Landskapsentreprenør AS. Landskapsarkitekten er SLA.
Illustrasjon: SLA.
Foto: Vibeke Hermanrud 8.des.2012.