OAT er Nordens største arkitekturfestival. Som en del av OATs utvidete program “After Belonging” kan du bli med på skogstur til Nordmarka og besøke Framtidsbibliotekskogen og bli kjent med Flatbread Society på Losæter i Bjørvika.

OAT en møteplass for diskusjon av arkitektur og byutvikling
Fra 8. september til 27. november skal OAT gjennom utstillinger, konferanser, debatter, utflukter, publikasjoner og andre formater utfordre arkitekturfagfeltet og få publikum til å reflektere over hva som er en god by. Triennalen skal også inspirere lokale, nordiske og internasjonale debatter rundt arkitektur og byutvikling. http://oslotriennale.no/

Bli kjent med Bjørvika Utviklings kunstprosjekter
Lørdag 10. sept. 12.00 – 14.00 FLATBREAD SOCIETY PÅ LOSÆTER
Etter en omvisning på Losæter med prosjektleder Anne Beate Hovind og kunstner Amy Franceschini blir det en bakeimprovisasjonsworkshop med baker Emmanuel Rang og Futurefarmers Flatbread Society. Sammen lager og smaker vi på forskjellige deiger og brød med ulike sorter urkorn. Urter og blomster høstes inn til bakingen.
Losæter er et offentlig kunstprosjekt initiert av kunstkollektivet Futurefarmers og inkluderer en urban gård, et parsellkollektiv, en urkornåker, et bakehus og Oslos første bybonde. www.loseter.no

Søndag 11. sept. 12.00 – 14.00 FRAMTIDSBIBLIOTEKSKOGEN
Møt opp kl. 12.00 på utenfor Frognerseteren Restaurant. Turen inn til Fremtidsbibliotekskogen tar ca. 30 minutter hver vei. Anne Beate Hovind og Vibeke Hermanrud guider og forteller om kunstprosjektet. Kle deg for en skogstur. Ta gjerne med noe å sitte på, turniste og termos☺
Framtidsbiblioteket (Future Library) er et kunstprosjekt av den skotske artisten Katie Paterson som gradvis vokser fram i Oslo i de neste 100 årene. www.futurelibrary.no

OAT en viktig læringsarena for utviklingen av Bjørvika
OSU er sammen med Barcode-eierne DNB Næringseiendom, KLP Eiendom og Braathen Eiendom hovedsponsor for Nordens største arkitekturfestival.

– Gjennom samarbeidet med OAT får vi inn impulser fra hele verden. Vi får inn et globalt perspektiv når vi skal bygge fremtidens bydel i Bjørvika. Vi kan lære av hvordan internasjonale fagmiljøer har bidratt til å skape levende bydeler i andre land, sier markedsdirektør Vibeke Ahlsand fra Oslo S Utvikling.

For OSU er en bred satsingen på kultur også en viktig del av det å forme et levende, nytt sentrum i Bjørvika. I tillegg til arkitekturtriennalen samarbeider Oslo S Utvikling med den urbane gården og kunstprosjektet Losæter, med Deichmanske bibliotek om prosjektet Future Library, konsertstedet Sukkerbiten, Kunsthall Oslo, bildegalleriet Shoot Gallery samt Munchmuseet i Bevegelse.

– Folk ønsker å oppleve mye mer i nærmiljøet enn bare å jobbe eller bo. Å bidra til et rikt kulturliv blir i den sammenheng en vesentlig del av det å skape en attraktiv bydel. Derfor støtter vi selvdrevne prosjekter som også kommer som initiativ fra byens befolkning. Samlet bidrar dette til at det nå vokser frem et kulturkraftsentrum i Bjørvika, sier Ahlsand.

 

Foto i heading: Åpningskonferanse på Operaen 9. september 2016 (foto: OAT Facebook)