Stadig flere overlever sykdommen, men prisen for overlevelse er høy. Rosa sløyfe-aksjonen setter i år fokus på personlig tilpasset brystkreftbehandling. I oktober lyser Akrobaten rosa i solidaritet med brystkreftrammede.

– Vi ønsker at kreftbehandlingen skal gi maksimal effekt, og minst mulig bieffekt. Dette vil spare mange kreftpasienter for varige bivirkninger og sørge for riktigere bruk av ressurser i kreftbehandlingen, sier styreleder Tone Holsbøe i Brystkreftforeningen og generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Gjennom hele oktober farges Norge rosa ved hjelp av mange tusen støttespillere. Flere kjente bygg i Norge få rosa belysning, som blant annet Holmenkollen.

– Akrobaten er et synlig landemerke og inngangsport til Bjørvika, og vi vil gjerne være med å markere vår støtte til en god sak ved at den er rosa i oktober», sier Geir Lynnebakken, daglig leder i Bjørvika Utvikling.

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen står sammen om Rosa sløyfe-aksjonen i Norge, som har blitt arrangert siden 1999.

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning. – Vi oppfordrer alle til å bære en rosa sløyfe i oktober, og vise sin solidaritet med brystkreftrammende, sier Holsbøe og Ryel.

For mer informasjon kontakt:

Eva Michelsen Ekroll, pressekontakt Brystkreftforeningen, telefon 99 55 56 84
Astrid Bismo, pressekontakt i Kreftforeningen, telefon 91 71 38 57

Se www.rosasloyfe.no for mer informasjon om årets Rosa sløyfe-aksjon.