I dag ble sjøbadet slept det siste stykket fra Grønlia til Sørengautstikkeren hvor det blir dratt i posisjon, festet og koblet til Sørenga med kraftige landganger. Neste sommer åpnes sjøbadet for besøkende og publikum. Her er en billedkavalkade fra dagens hendelser.


Det flytende sjøbadet på vei inn mot Sørengautstikkeren med Hovedøya i bakgrunnen (foto: AF Gruppen)Se timelaps av sjøbadet som forankres (embedded fra Youtube):

Sjøbadet blir en flytende park på rundt fem dekar og er en forlengelse av parken på land ytterst på Sørenga.

Det 190 meter lange sjøbadet vil tilby besøkende et 50 meter langt åpent svømmebasseng med åtte baner, et 200 m2 stort sjøbad med universell utforming, rekreasjonsområde med sitteplasser og trapper ned mot sjøen, og fantastisk utsikt ut mot Hovedøya og Oslofjorden og inn mot Operaen, Akershus festning og resten av byen.

Bjørvika Infrastruktur AS er ansvarlig for utbyggingen av denne parken på sjø og land, samt syv allmenninger, havnepromenaden, veier og annet teknisk infrastruktur i Bjørvika. Sjøbadet ble bygget i en tørrlagt dokk på Fredrikstad Mekaniske Verksted av entreprenør AF Gruppen.


(foto: AF Gruppen)

Sjøbadet festes til  kraftige langganger:


(foto: AF Gruppen)


(foto: AF Gruppen)


NRK Østlandssendingen dekket saken og intervjuet Geir Lynnebakken, daglig leder i Bjørvika Utvikling.
Se innslaget på Distriktsnyhetene her: http://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestlandssendingen/DKOA99111214/12-11-2014#t=5m34s


Byggeleder Frank Lønberg fra Bjørvika Infrastruktur titter fornøyd ut på Sjøbadet. Rett foran der han står anlegges en badestrand før det åpner neste sommer.

VELKOMMEN!

For høyoppløselige bilder, ta kontakt med info@bjorvikautvikling.no.

Foto: AF-Gruppen og Vibeke Hermanrud/Bjørvika Utvikling