2018 har vært et travelt år. Geir Lynnebakken, daglig leder i Bjørvika Utvikling viser til at et utbyggingsvolum tilsvarende én fjerdedel av hele utbyggingen i Bjørvika skal ferdigstilles i løpet av 2018 og 2019.

Dette kommer i tillegg til de 35 prosentene som allerede er ferdigstilt. Fra første spadetak ble tatt for 15 år siden, har vi nå kommet over halvveis, og vi regner med at dette omfattende byutviklingsprosjektet er ferdig rundt 2030.

Bjørvika Infrastruktur har som oppgave å bygge alt mellom husene og mye ligger også nede i bakken som tekniske anlegg.

I videoen (2:12 min) nedenfor sier Geir Lynnebakken at det ved årsskiftet spesielt er tre prosjekter han ønsker å trekke fram:

  • Byggingen av Operaallmenningen godt i gang,
  • Midtre del av Akerselvallmenningen er ferdig til nyttår og
  • Arbeidet med søndre del av Stasjonsallmenningen starter opp til våren.

Bjørvika Infrastruktur er byggherre for alle allmenningene i Bjørvika. Allmenningene, havnepromenaden og parker utgjør hele 40% av arealet i Bjørvika.

Operaallmenningen bygges i disse dager foran det nye Deichman og mellom Operaen og Oslo S. Dette blir den største allmenningen i Bjørvika med et stort vannspeil om sommeren som gjøres om til skøytebane om vinteren. Hvis alt går etter planen kan skøytebanen innvies allerede i november 2019. Illustrasjon: SLA.

Den 500 meter lange Akerselvallmenningen mellom Operaen og det nye Munchmuseet vokser fram år for år. Midtre del som har nedtrapping til vannet på en side, og med rekonstruert kaikant fra 1800-tallet på den andre siden, er så godt som ferdig og beplantes til våren. Søndre del av denne allmenningen ferdigsstilles i takt med Munchmuseet og øvrig bebyggelse.

 

Stasjonsallmenningen som strekker seg fra Grønland over Akrobaten og gjennom Barcode åpnet allerede i 2011. Til våren starter arbeidet med søndre del av denne allmenningen fra Dronning Eufemiasgate og ned til fjorden. Her kommer det et stort lekeapparat og et vanndyseanlegg.    Illustrasjon: SLA

Statuskart og nye naboer

Bjørvika har fått mange nye beboere langs Dronning Eufemias gate i løpet av 2018. I Dronning Eufemias hage flyttet de første inn i sommer og i høst begynte studentene å finne seg til rette i Diagonale. Parallelt fylles bygulvet med liv og rør og en rekke publikumstilbud. I løpet av 2019 håper vi at de fleste prosjektene langs Dronning Eufemia gate er sluttført.

Bygninger som er farget rødt er ferdige og innflyttet. Bygg som er merket med blått er under bygging for øyeblikket og ferdigstilles i 2019/2020.

 

– Vi ser fram til et innholdsrikt 2019, og til å fortsette utviklingen av offentlig rom, havnepromenade, kunstprosjekter, veier og annen teknisk infrastruktur, sier Geir Lynnebakken.

Følg med på hva som skjer i Bjørvika når det gjelder både aktiviteter og byggevirksomhet på Facebook og Instagram.

På vegne av alle oss som jobber i Bjørvika Infrastruktur AS og Bjørvika Utvikling AS ønsker jeg dere en riktig god jul og et godt nyttår!

0 Svar

Legg igjen et svar.

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *