Bjørvika Utvikling, HAV Eiendom, Oslo S Utvikling og Bjørvikaforeningen er stolte over å presentere 19 dyktige ressurspersoner som skal dele sine tanker og erfaringer, samt utfordre oss, gi oss råd om retning og suksessfaktorer på Bjørvikakonferansen 2019.

Bjørvikakonferansen «Det skulle bare mangle» arrangeres torsdag 24. januar fra kl. 09.00 – 14.00. Grunnet stor interesse og pågang er konferansen utvidet og flyttet fra DEG 16 til Thon Hotel Opera i Dronning Eufemias gate 4.  

> > PROGRAM OG PÅMELDINGSSKJEMA  |  LIVE STREAMING  | ARTIKKEL FRA KONFERANSEN

Raymond Johansen er byrådsleder i Oslo siden 2015 og han leder Oslos byråd utgått fra Arbeiderpartiet (Ap), Sosialistisk Venstreparti (SV) og Miljøpartiet de Grønne (MDG). Før dette har Johansen vært partisekretær i Arbeiderpartiet og statssekretær i Utenriksdepartementet. Han har lang politisk erfaring, og ble som 30-åring første gang valgt inn i byrådet i Oslo og var Oslos byråd for miljø og samferdsel mellom 1992 og 1995. Han har også bred ledererfaring fra internasjonalt hjelpearbeid, blant annet som avdelingsleder i Norad, og som generalsekretær i Flyktninghjelpen. Johansen er oppvokst på Tveita i Oslo og bor i dag på Lindeberg.

Heidi Sørensen har siden januar 2017 vært direktør i Klimaetaten i Oslo kommune og har mer enn 25 års erfaring med klima- og miljøspørsmål. Sørensen har blant annet vært statssekretær i miljøverndepartementet, teamleder i WWF Norge, leder i Naturvernforbundet og leder i Natur og Ungdom. Sørensen har også vært stortingsrepresentant for SV.

Asbjørg Næss er miljø- og bærekraftansvarlig i Bjørvika Infrastruktur og har hatt pådriverrollen for miljø- og bærekraft ovenfor alle utbyggerne i over 10 år.  Som partner i Civitas er Næss involvert i flere av de store byutviklingsprosjektene i Oslo, både som planlegger og som bærekraftansvarlig.

Geir Lynnebakken er daglig leder i Bjørvika Utvikling. Han har jobbet med Bjørvikaprosjektet i over 10 år og vært leder i Bjørvika Utvikling siden 2010. Tidligere har han bl.a. vært prosjektkoordinator for Gardermobanen og Telenors hovedkontor.

Paul E. Lødøen er en av Norges mest erfarne byutviklere. Han er styreleder i Oslo Airport City og sitter også i flere andre styrer. Han var tidligere adm.dir. for Eeg-Henriksen Bygg og konsernsjef i NCC Norway. I 2004 ble han adm.dir. i Oslo S Utvikling (OSU) der han hadde ansvaret for planleggingen av OSUs tomter i Bjørvika og sto for gjennomføringen av Barcode. Paul har betydelig internasjonal erfaring innen byutvikling.

Karianne Tvedt er ansatt som gruppeleder for kulturprosjekter i ÅF Advansia. Hun har jobbet med utbyggingen av Nye Deichmanske hovedbibliotek og Nytt Munchmuseum for Kultur- og idrettsbygg Oslo KF de siste 5 årene. Har tidligere jobbet med store utbyggingsprosjekter som Nye Ahus og utvidelsen av Oslo Lufthavn Gardermoen.

Marie Indrelid Winsvold har som miljøsjef i VEDAL i 7 år vært engasjert i en rekke BREEAM prosjekt. Hun er miljørådgiver i prosjekter med høye miljøambisjoner som Økern portal og Futurebuiltprosjektet Landbrukskvartalet. Hun er spesielt engasjert i sirkulærøkonomi og FNs bærekraftsmål. Indrelid Winsvold kom fra Skanska til VEDAL og har vært prosjektdirektør for utbyggingen av Høgskolen i Vestfold. Hun har mange års erfaring med bistandsengasjement for både NORAD og ILO (International Labour Organisation).

Kjell Kalland har vært ansatt som administrerende direktør i HAV Eiendom siden mai 2017. Kalland kom fra stillingen som administrerende direktør i Koksa Eiendom, tidligere IT Fornebu Eiendom. Kalland arbeidet med å utvikle Fornebu i ulike roller fra 2003 og hadde i denne perioden blant annet ansvar for utvikling og salg av Statoilbygget. Han har tidligere vært ansatt i Mustad Eiendom og Statsbygg.

Ditte Lysgaard Vind er Managing Partner i Lendager TCW, et strategi- og innovasjonshub som har spesialisert seg på sirkulær økonomi og ressursoptimalisering. Hun er forfatter til boken ‘A changemaker’s guide to the future’ og sitter i dag i styret til Dansk Designråd og Det Kongelige Danske Kunstakademis skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK). Ditte er Cand. Soc. i politisk ledelse og kommunikasjon fra Copenhagen Business School, og har løpende spesialisert seg i bærekraftig ledelse fra både Cambridge University og Harvard Business School.

Cathrine Dehli er seniorrådgiver og partner i Footstep og tidligere direktør for bærekraft i Nordic Choice Hotels. Cathrine har lang erfaring med bærekraft, konsept- og produktutvikling og bærekraft som driver for innovasjon. Hun har tidligere vært miljø- og samfunnsansvarlig i IKEA Norge, drevet egen virksomhet og vært ansvarlig for konsept- og produktutvikling i HÅG. Hun er styreleder i Fairtrade Norge, styremedlem i Norwegian fashion Hub og utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi fra NTNU.

Randi Lile er utdannet arkitekt og byplanlegger. Hun jobber for Trondheim eiendom med prosjektutvikling og ledelse av større byggeprosjekter. Jobber i tillegg med strategi og implementering av nye mål for klima og bærekraft for virksomheten. Er opptatt av tverrfaglig og helhetlig tilnærming til bærekraftspørsmål i byutviklingen.

Anne Beate Hovind er prosjektleder for kunstprosjektene Framtidsbiblioteket (Future Library) og Flatbread Society på Losæter i Bjørvika Utvikling. Hun har hatt tilhold i Bjørvika i over 15 år, har drevet teaterbåten MS Innvik og jobbet med temporære kunst- og kulturaktiviteter. I dag er hun også leder for den nystartede Bjørvikaforeningen som har som visjon å skape et raust og moderne byliv i Bjørvika.

Line Oma er leder i bydelsutvalget i Bydel Gamle Oslo fra Arbeiderpartiet. Hun er megastolt av den varierte og pulserende bydelen. Line brenner for å gi alle barn like muligheter til å lykkes i livet. Line Oma er utdannet samfunnsgeograf.

Robert Holan er Hotelldirektør for Clarion Hotel Oslo som åpner i Bjørvika til sommeren. Han har tidligere jobbet på Oslo Plaza og i forskjellige markeder i utlandet. Han kom tilbake til Norge i 2015 og begynte da sin karriere i Nordic Choice og har blant annet jobbet som direktør for Comfort Hotel Grand Central og åpnet Comfort Hotel Karl Johan i 2016. Nå skal ha være med å utvikle bydelen sammen med gode naboer og åpne et nabolagshotell som skal være en arena for alle som jobber og bor i området.

Merete Lie, avdelingsdirektør. Merete er leder av Deichmans hovedbibliotek som i 2020 flytter inn i nytt bygg i Bjørvika. Hun har tidligere bygget opp og vært leder av Litteraturhuset Fredrikstad og har et sterkt engasjement for kulturarbeid og publikumsutvikling i kulturinstitusjoner. Hun har lang erfaring fra ledelse og strategiarbeid i DNB og Telenor. Merete Lie er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

Morten Sandø er daglig leder i Vålerenga Ishockey AS. Morten er utdannet Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har lang bakgrunn fra finans, rådgivning og strategiutvikling. Morten var tidligere salgs- & markedssjef i Nordnet, konsulent og eier i Brand Strategy, før han tok på seg rollen med å lede Vålerenga Ishockey på «Veien tilbake». Morten er opptatt av klubbens samfunnsansvarlige rolle og vil fortelle om klubbens initiativ «Godt Nabolag».

Rolf Thorsen er administrerende direktør i Oslo S Utvikling, som utvikler 380 000 kvm av det totale 900 000 kvm eiendomsarealet i Bjørvika. Han har jobbet som administrerende direktør i Oslo S Utvikling (OSU) siden 2014. Thorsen var fra 2007 administrerende direktør i NCC Property Development AS, og har bred erfaring fra ulike stillinger i NCC. Thorsen huskes av mange for sin innsats i roing på 80- og 90-tallet med medaljer i VM, OL og mange norske og nordiske mesterskap.

Helge Tennø hjelper organisasjoner med å forstå og møte fremtiden fra et kundeperspektiv. Han har jobbet som strategisk og kreativ direktør innen kommunikasjon, design, tjeneste- og forretningsutvikling. Han jobber i dag med å utvikle nytenkende forretningsprosesser for et Europeisk forskningsprosjekt innen industriell 3D-printing. Er gründer i tre startup-prosjekter innen energi, fiskeri og HR. Utvikler en ny platform / metodeverk for å hjelpe virksomheter å forstå kundene bedre og jobber deltid som innleid global direktør for kundeopplevelse og kundeutvikling hos et av verdens største farmasøytselskaper.

Sindre Østgård, sjef i Konsern. Han var tidligere digitalsjef i NRK, CEO for Schibsteds største eier Tinius og Nordisk digitaldirektør Discovery International.  Sindre har de siste årene jobbet med å utvikle teknologiselskaper som Kahoot, Kron og NyBy, i tillegg til å lede PropTech Norway. Han jobber med byutvikling, bærekraft og bevegelsesfrihet (Mobility).

Ordstyrer Petter Braathen

Petter Braathen har lang erfaring fra strategiarbeid og organisasjonsutvikling, og bistått store organisasjoner i Norge og internasjonalt. Petter har en bred erfaring fra ulike bransjer, men har spesialisert seg på store komplekse prosjekter innen byutvikling og energi. Petter er lidenskapelig opptatt av tverrfaglig utvikling, og arbeider som rådgiver for å skape dagens og fremtidens Bjørvika.