Den britiske forfatteren David Mitchell overrekker sin nye tekst til Framtidsbiblioteket lørdag 28. mai 2016. Hans bidrag markeres i en todelt seremoni: En skogstur til Framtidsbibliotekskogen i Nordmarka i Oslo, og en samtale mellom David Mitchell og kunstneren Katie Paterson i Deichmanske hovedbibliotek.

Begge arrangementene er åpne for publikum.

Den prisbelønte britiske forfatteren David Mitchell er den andre forfatteren som er invitert til å skrive en ny tekst til kunstverket Framtidsbiblioteket av den skotske kunstneren Katie Paterson. Framtidsbiblioteket vokser gradvis fram i Oslo i de neste 100 årene.

Se et eksklusivt intervju med David Mitchell:
(David Mitchell – Future Library 2016 from Katie Paterson on Vimeo – Film by Giorgia Polizzi 2015)Den prisbelønte forfatteren David Mitchell (England) er den andre forfatteren som er invitert til å skrive en tekst til kunstverket Framtidsbiblioteket. I fjor var det den kanadiske forfatteren Margaret Atwood som var på skogstur i Nordmarka. Om kunstverket sier David Mitchell:»The Future Library project is, and will be, many things to many people, but for me it’s a vote of confidence in the future of culture. The project is a declaration of belief that, one century from now, despite the threats to civilisation posed by climate change and its deniers, by racist demagogues and by death-cultists, our great-grandchildren will still value trees, books, reading and narrative.»

Tusen trær er plantet på Vettakollen i Nordmarka, og om hundre år skal disse trærne felles for å bli til papir til en bokantologi. Den ble påbegynt i fjor og hvert år skal en forfatter få i oppdrag å bidra med en ny tekst. Inntil antologien trykkes i 2114, vil den bestå av en voksende samling av 100 upubliserte og uleste manuskripter oppbevart i det nye Deichmanske biblioteket i Bjørvika. Arbeidet med å ta vare på skogen og sikre dens eksistens i verkets 100-årige tidsperspektiv, finner sitt konseptuelle kontrapunkt i invitasjonen til hver forfatter; å skape og produsere et verk i håpet om å nå en lydhør leser i en ukjent framtid.

Les mer om kunstverket Framtidsbiblioteket her.


Framtidsbibliotekskogen, Nordmarka (foto: Vibeke Hermanrud, 2016)

PROGRAM

Framtidsbibliotekskogen
Etter en felles gåtur til skogen, overrekker David Mitchell teksten til Framtidsbiblioteket. Han vil deretter lese fra en selvvalgt tekst. Møt opp ved Frognerseteren stasjon kl. 10.30. Skogsturen vil ta ca. 30 minutter tur/retur, og vi er tilbake ved stasjonen 12.30. Framtidsbibliotekets koordinater er 59°59’10.0″ N10°41’48.6″ E. Se Googlemap. Kle deg for en skogstur og ta med kopp. Det serveres kaffe.

Deichmanske hovedbibliotek
En samtale mellom David Mitchell, Katie Paterson i Deichmanske hovedbiblioteket kl. 15.00. Samtalen ledes av Anne Hilde Neset. Begge arrangementene er åpne for publikum.

Katie Paterson, «Framtidsbiblioteket», Oslo 2014 – 2114
Framtidsbiblioteket er utviklet på oppdrag fra og produseres av Bjørvika Utvikling og blir forvaltet av Stiftelsen Framtidsbiblioteket. Rommet i Deichmanske bibliotek designes av kunstneren og arkitektene Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo. Prosjektet støttes av Oslo kommune ved Kulturetaten og Bymiljøetaten.

Pressekontakt: Anne Beate Hovind, leder av stiftelsen og prosjektleder for Bjørvika Utvikling. +47 90942528/ anne.beate.hovind@bjorvikautvikling.no

futurelibrary.no   |   framtidsbiblioteket.no   |     katiepaterson.org  | facebook    |     twitter