Oslo Havn inviterer deg i samarbeid med en rekke aktører langs havna til å besøke havna og havnepromenaden fra Filipstad i vest til Losætra i øst. Her kan du oppleve mange aktiviteter og bli bedre kjent med livet langs sjøkanten i Oslo.

På 33 ulike poster kan du oppleve båter av mange slag fra Elias, politibåten og Christian Radich til piratshow, arkitekturvandring og se et gatekunstverk bli til. Bli med på vår havnerebus og løs havnegåten! Se hele programmet online er her.

Bjørvika er delt inn i 3 kjerneområder med en rekke ulike aktiviteter og severdigheter. Her kan du samle 6 bokstavkoder til rebusen. Om du synes det er langt å gå, har vi satt opp gratis turist tog til og fra Camp Operaallmenningen og Vippetangen og turistbåt tur/retur Losæter/Loenga – Revierkaia.

31 Camp Bjørvika – Opera allmenningen. Her blir det aktiviteter for barn i alle aldre, som fotokonkurranse, verkstedaktiviteter, og man kan se spennende arkeologiske funn fra utgravingen i Bjørvika.
Hvem: Maritimt Museum, Deichmanske bibliotek, foto.no, DNT, Bjørvika Utvikling, HAV Eiendom og Oslo S Utvikling, Operaallmenningen.

32  Velkommen til Losæter en sæter midt i byen. Her kan du mate hønene. Og kanskje kommer også andre dyr til sæters for å gjøre seg fete? Losæter byr på hjemmelaget flatbrød, honning og saft og du treffer folk som er opptatt av urban gardening.
Hvem: Foreningen Losæter i samarbeid med Kompass & co, Food Studio og Flatbread Society.

33 LOHAVN. Hos Ung Norge får du kjøre Elias båt, høre om og omvisning på Losbåtene L/S Nøtterøy og L/S UngOslo, tagge og male, eller kjøpe fisk og reker Lohavn, Øst for Sørenga.

I tillegg er kan du tar turen til FRILUFSHUSET ytterst på Sørengutstikkeren. Sammen med FRIGO inviterer Frilufthuset til gratis prøving av kajakk for både store og små! Padling for barn vil foregå i trygge omgivelser i havnebassenget. Buldrerommet er også åpent for klatring og har du med deg matpakka kan du ta turen innom Bystua og få deg en kopp kaffe.

Last ned Havnelangs-programmet og kart i PDF som kan printes ut

Meld deg på FB arrangementet for hele Havnelangs her.

Nøl ikke med å ta kontakt med oss i orange jakker/vester hvis du har spørsmål om rebuskonkurransen eller selve arrangementet. Vi er her for å hjelpe deg og sørge for at du har en fin dag!

For at du enkelt skal komme deg rundt i havna har Oslo Havn satt opp gratis  turisttog og båttransport. Fra Rådhusplassen til Filipstad vil det gå to turisttog i shuttletrafikk. Et turisttog vil ha rute mellom Vippetangen og operaen. Mellom Vippetangen og Filipstad seiler Madonna i halvtimesrute. Fra Revierkaia til Loenga/Losæter vil en båt gå i shuttletrafikk.

Utsnitt av kartet som viser Bjørvika-området: