Hele den 9 km lange strekningen er spekket med spennende aktiviteter for alle byens borgere, store og små. Bli med og utforske hvordan byen utvikler seg langs Fjordbyen, og få et innblikk i hvordan Havnepromenaden i fremtiden kan bli Oslos viktigste byrom.

Slik blir Bjørvika
I Camp Bjørvika informerer Oslo S Utvikling og HAV Eiendom AS om planene for utbyggingen av boliger og næring og mangfoldet på bygulvet. De har ansvar for mesteparten av utbyggingen i Bjørvika.
Bjørvika Utvikling forteller om sjøbadet og planene for utbygging av allmenningene og den 3 km lange havnepromenaden.
STED: Camp Bjørvika mellom Operaen og Sukkerbiten.
Tidspunkt: 12.00 – 16.00

Velkommen til sæters midt i byn
På Losætra på Loallmenningen mellom luftetårnene i Bjørvika møtes kunst og urbant jordbruk. Du kan også få oppleve en utstilling om jord i forbindelse med FNs internasjonale jordår som knytter Losæteren sammen med Kongsgården på andre enden av Havnepromenaden. På Losætra får du høre mer om bybier, urban matproduksjon og økologisk kompostering. Vi byr på hjemmelagde flatbrød. Og det kommer også dyr til sæters for å gjøre seg feite!
HvemFlatbread Society og Herligheten Parsellkollektiv i samarbeid med Bjørvika Utvikling.

Havnelangs
Dette årlige arrangementet i regi av Oslo Havn arrangeres samme dag kl 12.00-16.00, og inngår som en viktig del av feiringen. «Havnelangs» har sitt eget programhefte med stempelkort.

Hvem står bak arrangementet?
Denne dagen blir til takket være mange ulike aktører, som har gått sammen for å aktivisere havnefronten for Oslos innbyggere. Oslo kommune har invitert og koordinert en rekke små og store aktører. Alt fra foreninger, lag og organisasjoner, til større grunneiere og utbyggere, private ildsjeler og kulturaktører er i sving for å gi deg en flott opplevelse langs fjorden denne dagen.

Hold deg oppdatert om feiringen av havnepromenaden på Facebook.

Fakta om prosjektet Havnepromenaden i Oslo – Oslo kommune

Ta kontakt med havnepromenadens koordinator, Aslaug Tveit dersom du har spørsmål!
aslaug@leva-urbandesign.no
tlf. 92 67 10 40