Søndag 28. august vil Bjørvika Utvikling og entreprenør AF Gruppen for anledningen åpne den nye havnepromenaden på vestsiden av Sørengautstikkeren for publikum.

Se program og vandrekart (pdf)

Fra å være en containerhavn omskapes Sørenga i disse dager til en vakker og solrik øy. På senhøsten 2011 åpner Havnepromenade Vest og de første familiene flytter inn i boligene på Sørenga. I løpet av 2015 vil alle de 850 boligene, den 900 meter lange havnepromenaden rundt hele Sørenga, og Park på land & park i sjø på Sørengautstikkeren stå ferdig.

Den 28. august har Bjørvika Utvikling, AF og Sørengas et telt ved havnepromenadens begynnelse med informasjon om havnepromenaden, allmenningene og parkanlegget ytterst på Sørenga.

Daglig leder Geir Lynnebakken og prosjektleder Trond Knapstad ser på utsikten fra den nye havnepromenaden.

Den 20 meter brede havnepromenaden er dekket med tre ytterst og betong inn mot boligene. Her vil det komme en vestvendt trappeamfi hvor man kan nyte solen til den går ned over operaen.

Daglig leder Geir Lynnebakken i Bjørvika Utvikling peker og forklarer hvordan parken på land og sjø vil se ut når den er ferdig. Her blir det bl.a. sjøbad og strand.

Og omtrent slik vil det se ut når alt er ferdig i 2015.