– Bjørvika blir en tett bydel med sentrumspreg og tilbud, men som samtidig har nærhet til vannet, nærhet til gode kulturopplevelse og grøntområder som oppfordrer til en aktiv livsstil – til å være aktiv på byvis. Tema byutvikling er viktig og kommer til å skape mye debatt i årene fremover. Jeg håper at vi klarer å legge godt til rette for deltakelse av befolkningen, og spesielt av barn og ungdom i utformingen av morgen dagens Oslo by.

Sa ordfører Marianne Borgen i sin åpningstale.

Se hele hennes foredrag her:


Eva Hagen
 fra HAV Eiendom, Geir Lynnebakken fra Bjørvika Utvikling og Rolf Thorsen fra Oslo S Utvikling innledet om status 2015/16 og tilrettelegging for en aktiv, levende og mangfoldig Bjørvika – også i byggeperioden.

Deretter var det en bolk om Kunst og kultur som aktiviserer og inkluderer. Henrik Svalheim, brukerkoordinator for det nye Munchmuseet i Bjørvika, fortalte bl.a. om det nye prosjektet «Munch i bevegelse» som starter i 2016. Prosjektleder for kunst i Bjørvika, Anne Beate Hovind, sa at vi må ønske at det uventede skal skje.


Henrik Svalheim fra Munchmuseet.

Kristin Danielsen, biblioteksjef for Deichmanske Hovedbibliotek snakket om byens bankende hjerte og at bibliotek handler om mennesker og at biblioteket har et uendelig oppdrag. Her kan dere se hennes foredrag:


Publikum lot seg engasjere av Kristin Danielsens innlegg.

Før ordskiftet var det innledninger om urbant friluftsliv for en mangefasettert befolkning. Deni Ruggeri fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) snakket varmt om «topophilia» og hvordan menneskene blir knyttes til et sted.

Han ble etterfulgt av Margrete Assev, DNT Oslo og omegn som fortalte om planene de har for «hytta» som åpner på Sørenga i 2016. Både hun og Ellen Vik Ossiannilsson fra Frigo – Friluftssenteret i Gamle Oslo la vekt på hvordan flerkulturell ungdom kan få enklere tilgang til friluftsliv i sitt nærmiljø.

Hanna E. Marcussen, Byråd for byutvikling innledet til ordskiftet. Hun la vekt på å skape barnevennlige byrom, for det er lik gode byrom for alle. Og at vi må tålerer kontraster, slik at byutviklingen ikke blir for striglet.

Konferansen avsluttet med et ordskifte meed Erling FossenHalvor EllefsenHanna E. Marcussen og Anne Beate Hovind.

Se video av hele konferansen HER.