Velkommen til åpen dag i Bjørvika lørdag 31. aug. kl.11.00-16.00. Vi gleder oss til å gi dere et innblikk i hvordan det vil se ut når alt er ferdig om drøye 10 år, sier Geir Lynnebakken, daglig leder i Bjørvika Utvikling.

I dag er omtrent 25% av utbyggingen ferdig. På Sukkerbiten og andre steder i Bjørvika vil du treffe de som jobber med utviklingen og utbyggingen av Bjørvika. De vil gi deg et godt innblikk i hvordan det ferdig utbygde Bjørvika blir. Du kan gå rett over gangbroen Akrobaten fra Grønland og deler av Dronning Eufemiasgate er åpen for anledningen. Se kart over Bjørvika.

Offentlige rom
Et av de viktigste byplanmessige grepene for Bjørvika er de syv allmenningene og havnepromenaden. Allmenningene strekker seg som åpne forbindelser fra dagens byområder, gjennom de nye byutviklingsområdene og ned til fjorden og promenaden. Geir Lynnebakken og flere fra Bjørvika Utvikling vil stå ute på sukkerbiten med store bilder og plansjer og informerer om planene og utbyggingen av allmenningene, parkene og den 3 km lange havnepromenaden. Se kort intervju med Geir Lynnebakken lengre nede på siden.

Aktiviteter
Den Norske Opera og Ballett har åpent hus, det samme har Kunsthall Oslo og de nye kafeene på Sørengautstikkeren. Se på 3D modellen av Bjørvika og Barcode hos OSU i Operakvarteret. Stikk innom Herligheten mellom luftetårnene på Loallmenningen og snakk med parsellhageiere, og titt på grønnsaker og urkorn. Det blir gratis båttur i havna og busstur i området, debatt om Bjørvikautbyggingen og mye, mye mer.

Disse deltar: Oslo kommune v/ Plan- og bygningsetaten, Brann- og redningsetaten, Kulturetaten, Kulturbyggene i Bjørvika, Deichmanske bibliotek, Kulturetaten og Oslo Havn KF, Statens vegvesen E-18 Bjørvikaprosjektet, Den Norske Opera&Ballett, Bjørvika Utvikling AS, HAV Eiendom AS, Oslo S Utvikling AS, Sørenga Utvikling KS, Ruter, Norsk Maritimt Museum, Herligheten parsellkollektiv og Veidekke Eiendom.

For mer og oppdatert info, se PBE’s facebookside om Åpen dag: https://www.facebook.com/events/692584584089319/.

Se flere videointervju med bl.a. Asbjørg Næss og Anne Beate Hovind.