nterkulturelt Museum på Grønland inviterer til lanseringen av MultiWalks 31.aug, en kunst-app for smarttelefoner som guider deg rundt på Grønland og tre steder i Bjørvika.


TID/STED: Interkulturelt Museum Tøyenbekken 5, Oslo 31. august 

kl 12: Presentasjon med Margarida Paiva
kl 14: Presentasjon med Shwan Dler Qaradaki
Shwan Dler Qaradakis «Between faces» og hans tolkning av åpningen av Akrobaten bro 9.april 2011. 


In Her Footsteps
 er en digital byvandring laget av Margarida Paiva. En kvinnes stemme fører publikum gjennom åtte forskjellige steder og forteller historier. I forbindelse med feiringen av 100 års kvinnelig stemmerett, vil disse historiene fokusere på kvinner og deres plass på Grønland.
Between Faceer en digital byvandring laget av Shwan Dler Qaradaki. Kunstneren inviterer dere å gå over broen Akrobaten som forbinder bydelene Grønland og Bjørvika (se bildet over), og ønsker å gi oss sin versjon av historiene og meningene bak lokale utsagn som «det gamle og det nye» og «det nye Øst og Vest».»Jeg ønsker å gi en helhet av begge stedene – både Grønland og Bjørvika. Jeg er optimist, og begge steder er det gleder og bekymringer, forskjellige kulturer og klasseskilleproblematikk. Jeg ser på både øst og vest som mitt eget hjem», sier Shwan som er flyktning fra Kurdistan i Irak. Shwans Between Faces fikk ekstra støtte fra Bjørvika Utvikling til tre app’er som handler om Bjørvika: Akrobaten bro, kunstprosjektet til Futurefarmers på Loallmenningen og Herligheten.

MultiWalks er et nytt initiativ som i startfasen presenterer 5 vandringer i 3 forskjellige land på en digital mobil platform. App’ene kan snart lastes ned på mobil.

MultiWalks er produsert av Motiroti (UK) i samarbeid med Oslo Museum (Norge) og Centro Interculturale Mondinsieme (Italia), med støtte fra Arts Council England, European Cultural Foundation og Bjørvika Utvikling. Mer info på http://www.multiwalks.com/