Nok et år har gått her i Bjørvika og vi nærmer oss igjen jul og nyttårsfeiring. Her kommer et lite tilbakeblikk og kort om planene for neste år. 

Hovedveinettet ferdig, bygulvet åpnes og utbyggingen skyter fart
Også i 2014 har det skjedd mye i Bjørvika! Det er nå ferdigstilt over 700 boliger og stadig nye mennesker har fått sin arbeidsplass her.
Dronning Eufemias gate og Kong Håkon V gate har åpnet for trafikk og med sine rause dimensjoner har det blitt en flott hovedakse gjennom bydelen. Utbyggingen av boliger og bygulvet skyter derfor fart. Flere restauranter, butikker og andre servicetilbud har åpnet og flere spennende ting vil komme i 2015. I høst ble detaljreguleringsplanen for hele Bispevika og Paulsenkaia vedtatt av Oslo Bystyre og det arbeides hardt i mange leire for å komme i gang med de første prosjektene her.


Statens Vegvesen har gjort en formidabel jobb med å bygge Dronning Eufemias gate foran Barcode og Håkon Vs gate som følger langs middelalderparkens vannspeil. OSU har akkurat startet utbyggingen innerst i Bispevika. Les mer om dette her.


Restaurant Vaaghals åpnet i oktober i OperaKvarteret.


Bjørvika Utvikling deltok i trappeløpet «Barcode Challenge» 8.mai 2014. Vi kom ikke på siste plass… 🙂

Akerselvallmenningen
Vi i Bjørvika Infrastruktur vil i år nevne åpning av nytt elveløp og nytt parkanlegget langs Akerselva som en viktig milepel. Nå kan man snart gå langs elven og under broa i Dronning Eufemias gate. Til våren vil vi plante på den nordre og delvis på den midtre delen, resten av Akerselva vil opparbeides i takt med at bebyggelsen som etableres inntil allmenningen blir ferdigstilt.Akerselva åpnes opp mot Oslo S og PWC-bygget. Akerselva går i kulvert/tunnel under sporområdet fra Grønland. Foto tatt 18.des. 2014.

Sjøbadet og havnepromenade
Vi har arbeidet videre med park og badeanlegg på Sørenga, den store flytende delen av parken er i løpet av året bygget i Fredrikstad og ble slept på plass nå i november. Med den fantastiske sommeren friskt i minne er vi helt sikre på at dette badeanlegget blir et kjærkomment tilbud til byen når den åpner 1. juli 2015. Vi åpner Sørengkaia, den nye adkomstveien til Sørenga med avkjørsel fra Håkon V gate og havnepromenade øst settes i stand.


Sommeren 2014!

Det flytende sjøbadet ble forankret 12. november 2014 på Sørenga (foto: AF Gruppen). Se flere bilder og timelaps her.

Kunst og parseller
Herligheten parsellkollektiv kan fortsette i flere år til på Loallmenningen. I dette området skal også kunstnergruppen Futurefarmers anlegge en slags «byseter» med tilhørende bakehus.


God energi på høstdugnaden i Herligheten på Loallmenningen. Poteter ble høstet inn og avlingen fordelt.


På Loallmenningen er Svedjerugen like høy som Amy Franceschini fra Futurefarmers (https://www.bjorvikautvikling.no/kunst/futurefarmers)

I juni 2014 ble kunstverket Framtidsbibioteket (Future Library) lansert. Kunstverker er skapt av den skotske kunstneren Katie Paterson og vil gradvis vokse fram i Oslo over de neste 100 årene. Hvert år fra 2014 til 2114 vil en forfatter få i oppdrag å bidra med en ny tekst til en voksende samling av upubliserte, uleste manuskripter som oppbevares i et spesialdesignet rom i nye Deichmanske Bibliotek i Bjørvika til de skal gis ut i 2114. Les mer om Framtidsbiblioteket.


Margaret Atwood (t.v) er den første forfatteren som bidrar med en ny tekst og den skal overleveres i mai 2015. Katie Paterson (t.h.
)


Ha en riktig god jul og et godt nyttår! Vi gleder oss til 2015.

Med vennlig hilsen alle oss som jobber i Bjørvika Infrastruktur AS og Bjørvika Utvikling AS

v/ Geir Lynnebakken
Daglig leder

Vinterbilder fra Bjørvika 18. desember 2014: