Vi har god sportsånd og scorer bra med mål, forteller Riccardo Di Modugno entusiastisk. I 2009/2010 etablerte en fotballglad kompisgjeng Bjørvika Sportsklubb (BSK).

Riccardo og broren trener laget.

Ingen av medlemmene har direkte tilknytning til Bjørvika, men de drømmer om en hjemmebane i Bjørvika og Sukkerbiten kan bli møteplassen.

– Navnet valgte vi fordi det hørtes seriøst ut. Operaen hadde akkurat blitt ferdig og Bjørvika er som oss, ny og i en etableringsfase med langsiktige ambisjoner. Foreløpig består BSK av et A-lag senior fotballag (3.div) og en løpegruppe i aldersgruppen 20-35 år, sier Riccardo.

Det er sludd i luften på Voldsløkka 9. april. Bjørvika Sportsklubbs fotballag har sin ukentlige onsdagstrening kl. 20:30. På samme tidspunkt spiller flere av medlemmenes favorittlag: Barcelona mot Madrid og Manchester United mot Bayern München. Seks av 25 spillere har møtt opp. Innsatsen og humøret til de som kommer er upåklagelig.

– 28. april spiller vi årets første kamp mot Galgeberg. Vi er registrert som en frivillige organisasjon og er et sosialt og hyggelig sportstilbud til de som er interessert. På sikt er målet å rykke opp. Men når plutselig halve laget har blitt fedre, er vi fornøyd med å ligge midt på tabellen, som vi gjorde i 2013.

BSK er et langsiktig prosjekt, og klubben har som mål å rekruttere flere ildsjeler, etablere flere idretter og bygge en stor idrettsklubb i Oslo. På åpen dag i Bjørvika 24. mai kan du blir bedre kjent med BSK. De vil arrangere mini-fotballkamper, treff «kjeglen», triksekonkurranse, m.m..

Har du lyst til å trene med Bjørvika Sportsklubb? Ta kontakt med Riccardo Di Modugno (mob. 920 99 415) og se http://bjorvikasportsklubb.no