Ytterst på Sørengautstikkeren har Alex Gunia etablert et høyteknologisk prosjektrom for improvisert elektronisk musikk. Alex skal i samarbeid med norske og internasjonale musikere improvisere live foran publikum på Sørenga, samtidig som det filmes og streames direkte over internett.

«300 acting spaces» begynner med en kick-off i forbindelse med Bylarm 16. februar, og åpner offisiell 10.mars med bl.a. Supersilent på programmet. Alex skal holde til på Sørenga frem til 1. mars 2013 og han ha planer om minst 100 performancer, og så flytter prosjektet videre til en annen storby.

Navnet ”300 acting spaces” henviser til at det skal være minst 300 live musikkperformancer i Oslo og etter hvert i Berlin, New York, Tokyo eller Beijing.

Det er et eksperimentelt forskningsprosjekt i elektronisk musikk. Musikken vil være åpent tilgjengelig på internett (soundcloud.com) for andre musikere og kunstnere, observatører, forskere og allmennheten. Alex samarbeider bl.a. med en nytt institutt på musikkhøgskolen. Prosjektet vil bli grundig dokumentert og resultatet vil komme i bokform.

This picture has limited publication usage. Pleas call +47 900 25 255 or mail to cf@kolonihaven.no to ensure that you can print these image. Miss usage will cost NOK25.000,- + tax. If you have rights to use these picture and forget to make it with ÒPhoto: CF-Wesenberg@kolonihaven.noÓ Kolonihaven Studio will send you an invoice NOK 8.000,- + tax. Pleas call if you donÕt have made any contract with right usage of this picture.
call +47 900 25 255 or mail t

(Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no)

Alex Gunia flyttet fra Oslo fra Køln for fem år siden pga at han likte den norske musikkscenen. Han er gitarist, produsent, bandleder og låtskriver med lang fartstid innen jazz og elektronisk musikk. Alex underviser også og holder ”masterclasses” ved jazzlinjen på Musikkhøyskolen og ”workshops” på NISS.

«300 acting spaces» har blitt realisert i samarbeid med Sørenga Utvikling og Norsk musikk høgskole, og med støtte fra Norsk kulturråd, Bjørvika Utvikling og mange andre sponsorer. Sørenga Utvikling stiller lokalet til rådighet i en overgangsperiode, før det  blir et pizzasted våren 2013. Alex tok over et stort rom i begynnelsen av januar. Nå har han også fått tilgang på en stor hall vegg i vegg. Denne hallen vil bli brukt til større events i samarbeide med bl.a. Inferno festivalen i påsken og Ultimafestivalen i september.

De første innbyggerne har flyttet inn i etasjene over «300 acting spaces». Utsikten mot festningen og operaen har de til felles, og en  byggeplass full av anleggsarbeidere. Når vi spør hvem han forventer at publikum kommer til å bli, så svarer han at det er vanskelig å si. Venner og musikkolleager kommer så klart, og naboer. Han regner med større pågang når prosjektet har kommet i gang og blir mer kjent. Dessuten betyr direkte overføring på internett at de får et publikum verden over.

Følg med på 300 acting Spaces her: www.300as.com.

Les mer om Alex Gunia på www.alexgunia.de.

(Foto/tekst: Vibeke Hermanrud)