Flere aktører i Bjørvika er med på Oslo Kulturnatt 15. september. Dagen etter er det festival på Losæter. Satyricon skal ha konsert på taket av KLP-bygget i Barcode 22. september og samme helg er det Oslo Open House.

 

Oslo Kulturnatt fredag 15.9.

Kunsthall Oslo inviterer til åpning av Mercedes Mühleisens utstilling «Dead Cat» kl. 19.00 i Rostockgata 2-4. Se mer info om utstillingen på Facebook.

Munchmuseet i bevegelse/Kunsthall Oslo holder åpent i Dronning Eufemias gate 34 til kl. 19.00 med utstillingen «The Lost Museum: Department of Humans».

Kunsthall Oslo inviterer deretter til SEXY BYDEL er en performance-musikal som utspiller seg i Bjørvika, med utgangspunkt i Barcode. Forestillingen starter kl. 22.00 ved Annette Thommessens Plass. For mer info, se her.

Bakehuset på Losæter holder åpnet med varme ovner fra kl. 17.00 til 21.00. Vi baker og steker pizzaer. Ta med venner og familie og din egen deig, eller få deig av bakeren! Kl. 19.00 og 20.00 er det intimkonsert med AKOYO som består av duoen Afrikane UG og Olve. AKOYO er kjent for å spille et mangfold av musikk og sjangere. Følg Losæter på Facebook.

På Operataket arrangerer Fotografihuset og Operaen billedvisning. De hvite veggene fungerer som lerret for bilder fra ulike genre: Dokumentar, landskap, portrett mm. fra kl. 20.00 til 23.00.

Inne i Operaen blir det filmvisning med samtaler kl. 19.30 – 22.00.

Sjekk ut hele programmet for Oslo Kulturnatt på www.oslokulturnatt.no!

Losæterfestivalen lørdag 16.9.

Det blir utstilling, konsert, baking, filmvisning på tårnet, m.m. i regi av alle de gode kreftene som holder til på sætra.
Sjekk ut programmet her: Losæter Festival

Satyricon med releasekonsert på KLP-taket i Barcode fredag 22.9.

Et av Norges største black metal-band velger igjen utradisjonelle veier ved å invitere 300 heldige blodfans og gjester til plateslipp på taket av Barcode – i samarbeid med pensjonsforvalteren KLP og Barcode. Vinn gratis billett her.

Oslo Open House / Åpne hus Oslo helgen 23. – 24.9.

Denne helgen kan du besøke arkitektoniske mesterverk i Oslo og Akershus. Her inngår både byggverk, interiører, hager, parker og uterom. Målet er å gi alle muligheten til å oppleve og lære om arkitektur. For mer info om Oslo Open House, se: www.openhouseoslo.org

I Bjørvika kan du besøke Strekkoden barnehage i Barcode som er tegnet av Lund Hagem Arkitekter AS og hvor Oslo S Utvikling er byggherre. Lørdag 23.9. kl. 15-17 (link).

På søndag 24.9. holder det skulpturelle bakehuset på Losæter åpent fra kl. 11.00 til 17.00. Dette  spesielle byggverket og resten av Losæter er et kunstprosjekt og offentlig rom utviklet av Futurefarmers med Bjørvika Infrastruktur som byggherre. Bakeren fyrer opp domeovnen og takken, og vi byr på forskjellige typer brød til de besøkende. Bakehuset er nominert til Oslo Arkitekturpris 2017. (link)

Illustrasjon øverst: t.v.: Makaber dans, «Døden og prinsessen», av Theodor Kittelsen (kreditering: Kittelsen Museum). th: Mercedes Mühleisen.