Fredag 1. juni åpner Osloklubbenes egen feriekoloni Sukkerbiten ytterst på Bjørvikautstikkeren utenfor Operaen. Mellom et containerlandskap designet av MMW arkitekter skal det serveres god mat og drikke og publikum kan oppleve konserter, byutviklingsdebatter, litteratur, utstillinger, design og mote.

Det er HAV Eiendom som eier tomten og som for tre år siden tok initiativ til å etablere et kulturtilbud for folket på den mest sentrale tomten i Bjørvika. I samarbeid med Øyafestivalen åpnet Sukkerbiten i 2010. I år tar Øya et hvileskjær, og gir stafettpinnen videre til noen av byens viktigste kulturdriftere.

– Sukkerbiten er et enestående eksempel på hvordan midlertidige byrom kan styrke den tradisjonelle, planlagte byutviklingen. Utviklingen av Bjørvika er Norges største og kanskje mest prestisjefylte byutviklingsprosjekt. For HAV Eiendom var det å skape et temporært byrom en bevisst strategi for å utvikle området og Sukkerbiten kan ses som en «stand inn» mellom gammel og ny bruk, sier administrerende direktør i HAV Eiendom Eva Hagen.

I år har HAV Eiendom gått sammen med Trøbbelskyter Prosjektbyrå for å tilby en sommerlig oase i nærheten av Operaen.

– Det er stor stas å være med og arrangere feriekoloni for Osloklubbene. Sukkerbiten er en Osloperle av de sjeldne og i år ønsket vi et enda større fokus på publikum og musikk. Kampen Bistro skal servere mat hele sommeren, mens klubbene Bonanza, Revolver, Blå og Café Mono veksler på bardriften. De fem er blant Oslos beste kultursteder og står til sammen for nærmere 600 arrangementer i året så publikum kan se fram til mye bra på programmet denne sommeren. Det sier Runar S. Eggesvik og Arnt O. Andersen i Trøbbelskyter Prosjektbyrå.

Les mer om Sukkerbiten her.