Velkommen til Bjørvika lørdag 24. mai kl.12-16. Da kan du få innsikt i hva som foregår nå, hvordan det ferdig utbygde Bjørvika blir og få en smakebit av kultur- og underholdningsaktivitetene som allerede finnes i området.

Det blir et mangfold av aktiviteter på Sukkerbiten, i Kong Håkon 5s gate, på Sørenga, i Barcode og i Herligheten. Hold deg oppdatert om hva som skjer hvor på hovedarrangementsiden til Plan og Bygningsetaten her.

Last ned vandrekart og program (pdf).

Bjørvikas parker og allmenninger
På informasjonsstanden til Bjørvika Utvikling i Kong Håkon 5s gate treffer du bl.a. Geir Lynnebakken. Han vil kunne fortelle deg mer om planene og utbyggingen av de syv allmenningene, parkene og den 3 km lange havnepromenaden.

«De offentlige rommene vil dekke rundt 1/3 av Bjørvika, så det blir også god plass til leking, bading, strandliv, stille stunder og naturopplevelser», forteller Geir. «I år er hovedfokuset på at hovedveinettet, med Dronning Eufemias gate og Kong Håkon 5s gate som snart er helt ferdig. Statens Vegvesen har gjort en fantastisk jobb med disse gatene og vi gleder oss til at folk kan studere det på nært hold.»

Les mer om Statens vegvesens aktiviteter for store å små den 24.mai her.

Det spirer i Herligheten, og her blir det ansiktsmaling for barn og workshops om bier, urban matproduksjon og økologisk kompostering. Les mer her.

På Sørenga bro blir det Sykkelverksted «Pimp your bike«.

Det blir ball og moro med Bjørvika Sportsklubb som drømmer om  i Bjørvika.

På flere steder i Bjørvika vil det stå  store skilt som forteller hvordan allmenningen kommer til å se ut, som bl.a. Kongsbakken:

Herligheten parsellkollektiv er Bjørvikas grønne oase midt mellom luftetårnene like ved Middelalderparken.