Kronprinsesse Mette Marit og Oslos ordfører Marianne Borgen besøkte Losæter i september.

Bybonden Andreas, baker Emmanuel Rang, prosjektleder Anne Beate Hovind, bondelagets Astrid Solberg, Kjersti Kanestrøm Lie fra Herligheten Oslo, Tim Brogden fra Sansehage på Losæter og barnehagen på Sørenga ønsket dem velkommen til sæters!


Kurven fylles med grønnsaker, og Marianne Borgen viser entusiastisk fram en stor squash.

I samtale med brukerne av Sansehagen. 

Sanking i Spires parsell.

Barn fra barnehagen på Sørenga og Sherie hadde med grønne gaver og tegninger til prinsessen

Barnehagen fra Sørenga hjalp ordføreren og prinsessen med å høste inn jordskokk.

OM LOSÆTER
Losæter er en kulturinstitusjon, en demonstrasjonssæter og et kompetansesenter for urban gardering. Det er en allmenning i Bjørvika for økologisk matproduksjon koblet sammen med arkitektur, utdanning, kunst og kultur.

Kunstnergruppen Futurefarmers foreslo og initierte parsellkollektivet Herligheten i 2012, Flatbread Society i 2013 og Losæter i 2014. Flatbread Society på Losæter er et kunstprosjekt i Bjørvika initiert av Futurefarmers på oppdrag av Bjørvika Utviklings kunstprogram (se mer her). Prosjektet produseres av Bjørvika Utvikling i samarbeid med kunstnerne og støttes av Statens vegvesen Region øst.

Norges Bondelag og Bjørvika Utvikling samarbeider om å utvikle urbant landbruk på Losæter i Bjørvika, og våren 2016 engasjerte de bybonden sammen. Norges gruppen er en av sponsorene.

Følg med Losæter på Facebook https://www.facebook.com/loseter/.