Karl Ove Knausgård overleverer sin tekst lørdag 5. september 2020. Seremonien var opprinnelig ment å gjennomføres 23. mai 2020, men har blitt utsatt på grunn av den pågående koronapandemien.

Framtidsbiblioteket vurderer dette øyeblikket fra et dybdeperspektiv. Det er viktigere enn noen gang å ha håp, tillit og utøve «timefullness» med tanke på våre framtidige generasjoner. – Katie Paterson

Det historiske øyeblikket vil foregå i Nordmarka, Oslo, i en intim seremoni. Du kan bli med Knausgård på en vandring fra Frognerseteren til skogsområdet fylt av fem år gamle spirende grantrær: Framtidsbibliotekskogen. I tillegg til overleveringsseremonien i Nordmarka markerer dette året en milepæl fordi Framtidsbibliotekets rom åpnes i nye Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika. Rommet vil bli et hvilested for alle manuskriptene som er overlevert prosjektet, fram til de skal publiseres i 2114.

Ideen er så strålende. Jeg liker veldig godt tanken på at man kommer til å få lesere som fortsatt ikke er født – det er som å sende et lite skip fra vår tid til dem. Jeg liker at det vil bli åpnet om hundre år og jeg liker at skogen vokser så langsomt, at alt henger sammen. Det er et så vidunderlig grønt kunstverk. – Karl Ove Knausgård

Om Framtidsbiblioteket:
Framtidsbiblioteket er et offentlig kunstprosjekt av den skotske kunstneren Katie Paterson, som gjennom de neste hundre årene gradvis vil vokse fram i Oslo. Karl Ove Knausgård er den sjette forfatteren som deltar. Kanadiske Margaret Atwood var den første forfatteren og overleverte sin tekst i 2014. Hun ble etterfulgt av den britiske romanforfatteren David Mitchell, den islandske poeten, lyrikeren og forfatteren Sjón, den tyrkiske Elif Shafak og den koreanske forfatteren Han Kang, som leverte sitt manuskript i fjor.

Kontakt:

Anne Beate Hovind,
Prosjektleder Kunst, Bjørvika utvikling,
Styreleder Stiftelsen Framtidsbiblioteket
Epost: anne.beate.hovind@bjorvikautvikling.no

Tlf: +47 90942528

For mer informasjon: futurelibrary.no
Facebook: Futurelibrary.no
Instagram: Futurelibraryno
Twitter: FuturelibraryNO

Foto øverst: Karl Ove Knausgård, Photo © MTF, 2020