Selv om vi har koronakrise og alt er snudd på hodet i landet vårt, så prøver så mange som mulig å holde hjulene i gang og holde normal framdrift, slik at alle de ting som kan bli gjennomført, forteller Geir Lynnebakken.

Se videointervju med Geir Lynnebakken, daglig leder i Bjørvika Infrastruktur og Bjørvika Utvikling som tar oss på en rundtur i Bjørvika og forteller om pågående arbeid:

Omtrent slik kommer Bispevika til å se ut til sommeren. Illustrasjon: OSU og Røysland & co

Etter planen flytter beboere inn i Vannkunsten i Bispevika i medio april. Nå er AF Byggfornyelse i hektisk innspurt for å få havnepromenaden ferdig. OSU er byggherre. Foto: Vibeke Hermanrud/Bjørvika Utvikling 30.3.2020.

Stasjonsallmenningen

Vi er veldig stolte over å ha fullført Stasjonsallmenningen, forteller Geir Lynnebakken. I begynnelsen av påsken ble også fonteneanlegget slått på! Arbeidet med denne lange allmenningen har pågått siden 2008, og startet med Akrobaten bro som åpnet i 2011, og gjennom Barcode som åpnet i 2013, og nå endelig helt ned til fjorden. I begynnelsen av mai kommer det mer planter og bunndekke i alle plantekassene.

Dette er den viktigste ferdselslinjen mellom Bydel Gamle Oslo og Bjørvika. Vi er sikre på at dette er et byrom som kommer til å gi mye glede til mange.  Det blir en sentral allmenning for både de som til Barcode, Bispevika, Munchmuseet eller ta en tur Sørenga.

Fonteneanlegget med 36 dyser kan programmeres på forskjellige måter – med farger, rekkefølge, høyde på vannspruten og kombinert med musikk. Nå er det et et enkelt vårprogram satt på. Foto: Siri Anne Mørk/Bjørvika Infrastruktur, 6.4.2020

Stasjonsallmenningen med lekeapparat. Foto: Vibeke Hermanrud/Bjørvika Utvikling 30.03.2020.

Bispekilen

Bjørvika Infrastruktur er i gang med å ferdigstille Bispekilen. Bispekilen blir ferdigstilt over et par år og i takt med bebyggelsen på hver side. Venstre side i illustrasjonen under blir ferdig allerede i 2020, og den andre siden tar det et par år til. Hva som konkret gjøres nå er å klargjøre for arkeologi slik at den gamle havnefronten fra Bjørvika/Bispevika 1624 blir gjenfunnet og kartlagt i detalj.

Illustrasjon av hvordan Bispekilen omtrent kommer til å se ut. Ill: SLA

Hjulene holdes i gang

Utenfor det nye Munchmuseet anlegger Oslo Kommune et nytt rekreasjonsområde på ca. 1000 m2 som har fått navnet Museumsutstikkeren og skal åpne høsten 2020. Foto: Vibeke Hermanrud/Bjørvika Utvikling 6.4.2020.

Braathen Landskapsentrepenør ferdigstiller deler av Akerselvallmenningen ved Munchmuseet denne våren. Byggherre: Bjørvika Infrastruktur. Foto: Vibeke Hermanrud/Bjørvika Utvikling 30.03.2020.

På Losæter er sesongarbeider Katrina Lenore Sjøberg i full sving. Foto: Vibeke Hermanrud/Bjørvika Utvikling 6.4.2020.

Offentlige rom er åpne for alle

Offentlige rom og havnepromenaden er noe man kan ha glede av i disse dager s, kan brukes så lenge man følger helsemyndighetene sine råd om å holde minst 2 meters avstand og ikke være i grupper på mer enn 5 personer

Det er fint å ferdes utendørs rundt omkring i Bjørvika i disse dager, som på Sørengutststikkeren (over), havnepromenaden (under). Foto: Vibeke Hermanrud/Bjørvika Utvikling 6.4.2020.

Snart begynner kirsebærblomsteringen for fullt i Dronning Eufemias gate. Visste du forresten av Dronning Eufemias gate er et urbant arboret med nesten 60 forskjellige tresorter?

Så vi gleder oss til å presentere enda nye tilskudd i Bjørvika. som kan komme enda mange til glede utover våren og i årene fremover.