Siden tidlig i våres har Bjørvika Infrastruktur arbeidet med enda grønn lunge i Bjørvika. Omsider skal grusplassen bak Operastranda omdannes til park.

Det er mange som har ventet på at det skulle skje noe med grusplassen bak den populære badestranden som åpnet i 2021. I slutten av februar ble Bjørvika Infrastruktur sin plan for området endelig godkjent, og byggearbeidene kunne starte. Siden tidlig i mars har vi har vi arbeidet på spreng med grunnarbeider og infrastruktur under den fremtidige parken. 

– Her måtte det gjennomføres en del forarbeider før vi kunne begynne på overflatene, uttaler Vegar Bergum, prosjektleder i Bjørvika Infrastruktur. Nylands mekaniske verksted, Norges største skipsverft, hadde virksomheten sin her helt frem til 70-tallet. Det har satt sine spor. Vi har investert betydelig tid og ressurser i å rydde opp i tidligere forurensning som lå i grunnen. Heldigvis er den mest krevende delen nå fullført, og vi kan nå rette oppmerksomheten mot å etablere gangveier, gressplener, blomsterbed og trær.

Benk langs Akerselva

Nye sitteplasser langs Akerselva.

Den nye parken tar allerede form langs Akerselva, og byggeleder Siri Anne Mørk gleder seg til å kunne åpne området for publikum:

– I løpet av året forventer vi at store deler av området vil være ferdigstilt. Kronen på verket kommer til våren når trær og busker skal plantes, sier hun.

Bilde av ny gangvei langs Akerselva fra Operaen til Sukkerbiten

Den nye veien til Sukkerbiten tar form. Veien bygges med gjenbruksstein fra Aker Brygge.

I en artikkel fra Hav Eiendom kan du lese mer om hvordan Bjørvika Infrastruktur gjennomfører prosjektet på en bærekraftig måte, og hvordan vi har jobbet for å utvikle området uten å produsere en eneste ny belegningsstein.

Du finner Hav Eiendom sin artikkel her: https://haveiendom.no/utbygging-av-park-i-bjorvika/

Oversiktsbilde Operastranda

I løpet av året vil dette området forvandles til Park!