Stasjonsallmenningen på pallen i Oslo bys arkitekturpris

Bjørvika Infrastruktur sitt prosjekt «Stasjonsallmenningen» var blant tre finalister i kampen om Oslo bys arkitekturpris for 2021.

Stasjonsallmenningen er designet av SLA og bygget av Skaaret Landskap for Bjørvika Infrastruktur.

Vi er utrolig stolte av at et uterom blir lagt merke til ved utnevnelsen av en slik prestisjetung pris. Bjørvika skal være for alle, og vi er spesielt glade for at juryen anerkjenner at Bjørvika Infrastruktur har lykkes med å skape et inkluderende byrom. Fra juryens begrunnelse kan vi lese:

«Stasjonsallmenningen sør er blitt et storslått, men samtidig uformelt brukstorg som virker åpent og inkluderende for alle i byen. Det er et formmessig gjennomarbeidet, generøst og innbydende sted som oppfyller sin rolle som sosialt byrom på en forbilledlig måte.»

Hele juryens begrunnelse kan leses her.

Bjørvika Infrastruktur vil også gratulere Deichman Bjørvika som årets vinner av Oslo bys arkitekturpris. Vi er stolte av å ha bidratt med å bygge uteområdene rundt dette storslåtte biblioteket.

Deichman Bjørvika med Bjørvika Infrastruktur sitt vannspeil i forgrunnen. Foto: Einar Aslaksen


Vi gir oss ikke med denne hederlige omtalen! Her kan du lese at det fortsatt gjenstår å utvikle mer enn 40% av Bjørvika! Vi skal arbeide videre med å designe og bygge enda flere byrom som er åpne og inkluderende for alle.

Byggeleder Siri Anne Mørk mottok utmerkelsen fra Oslo Kommune på vegne av Bjørvika Infrastruktur.