1. advent tennes lysene på den 9 meters høye julegrana på Stasjonsallmenningen i Bjørvika. Barna fra Sørenga Barnehage innviet juletreet i allerede dag. 

Juletrelysene ble testet 26.november.

Oppsetting av juletreet på Stasjonsallmeningen skjer i samarbeid med Bjørvikaforeningen, Bjørvika Utvikling og skogsforvalterne i Bymiljøetaten. – Det er skikkelig koselig å få satt opp et juletre på denne fine plasser! sier Ida Gravdal Haldorsen (t.h.), daglig leder i Bjørvikaforeningen.

Skogsforvalterne Åge Mandfloen og og Lars Katzenmaier hogget treet i Maridalen en tidlig morgen, og kjørte så ned til oss for å sette det på plass på den nye Stasjonsallmenningen. Grana er 37 år gammelt, og grunnen til at det er litt skeivt, er at siden som vender mot sørvest alltid blir litt sterkere og grønnere enn nordsiden, forklarer Lars.

Dette er skikkelig koselig å få satt opp et juletre på denne fine plasser! Sier Ida Gravdal Haldorsen (t.h.), daglig leder i Bjørvikaforeningen, som har vært med å arrangerer dette sammen med Vibeke Hermanrud (t.v.) fra Bjørvika Utvikling.

Det er første gang at Bjørvika har et så stort tre, og en liten gruppe med barn fra Sørenga Barnehage hadde med seg hjemmelagde julekort, som ble hengt opp på treet i dag, og så sang og danset de rundet treet.

 

Det blinker og lyser allerede fra balkonger og mange mindre trær i hele denne nye bydelen. Her fra havnepromenaden i Bispevika.

Treet er en gave fra skogsforvaltnerne i Bymiljøetaten, her representert ved skogsforvalterne Åge og Lars.