Mange tror kanskje at Bjørvika nærmer seg ferdigstillelse, men fortsatt er 40% ikke påbegynt! Hva kan vi lære av de 20 årene som har gått med planlegging og bygging, når man nå skal gyve løs på resten?

Halvor W Ellefsen og Julie Sjøwall Oftedal har begge arkitekturbakgrunn og har fulgt utviklingen siden starten. De deler blant annet sine tanker om hvordan man kan bli bedre på medvirkning i Bjørvikas siste fase.

Bli med dit byen møter fjorden og møt folk som engasjerer seg for Oslo. Programleder er Kjersti Kanestrøm Lie.

Du kan lytte på Spotify https://open.spotify.com/episode/45ArHbJ3CzxjmY6KUSGMpO eller andre plattformer.

Om podcasten «I Bjørvika»

I podcasten i Bjørvika blir du med dit byen møter fjorden og lytter til folk som engasjerer seg for Bjørvika i Oslo. i Bjørvika er en podcast av kulturinstitusjonene, utbyggerne og næringslivet i Bjørvika, produsert av Bjørvikaforeningen og Bjørvika Utvikling.

Bjørvika er omdiskutert – elsket og hatet – og har gjennomgått en voldsom transformasjon på så kort tid at det er vanskelig å fatte. Allerede har folk glemt konteinerhavna og trafikkmaskinen der busser og biler stod i stampe i morgenrushet. Men det er ikke lenge siden Bjørvika var et område for narkosalg og hallikvirksomhet, der man kunne bedrive lyssky virksomhet i fred.

I dag huser området signalbygg og badeplasser, luksusboliger og studentboliger, takhager og en sæter med egen bonde. Det er en ny bydel i det stadig voksende Oslo. Det er mange historier som kan fortelles, og som fortjener å bli fortalt. Det er utgangspunktet for denne podcasten.

Programleder: Kjersti Kanestrøm Lie
Produsent: Vibeke Hermanrud (Bjørvika Utvikling) og Ida Gravdal Haldorsen (Bjørvikaforeningen)
Rådgivning og lydmiks: Filt Oslo ved Peter Daatland og Daniel Daatland.

Episode 1: Deichman Bjørvika – på innsiden

Avdelingsdirektør Merete Lie gleder seg over at hovedbiblioteket endelig kan åpne og tar deg med gjennom husets fem etasjer. Hvordan blir det å åpne dørene under en pandemi?

Bonus-episode: Programsjef Reinert Mithassel hadde jobbet i over et år for å rigge Deichman Bjørvika for en spektakulær åpningsfest. 50 000 mennesker var interesserte i arrangementet i sosiale medier, men så kom 13. mars og Norge stengte ned.

Episode 2: En tidsreise til vanns gjennom kulverten

Med beliggenhet langs fjordkanten er vann en naturlig del av Bjørvika. Likevel har ikke vannet alltid vært like tilgjengelig for folk flest. Hvordan kan man sørge for det?

Vi blir med Anne Marte Archer fra Akerselva trebåtforening på rotur med historieformidler Leif Gjerland og Kjell Kalland fra HAV Eiendom.