Med godkjent rammesøknad for Operastranda er Bjørvika Infrastruktur AS et langt steg nærmere å kunne starte byggingen av Oslo sin nye badeplass.

Allerede neste sommer planlegger vi å åpne Operastranda for bruk. Her blir det nye badetilbud for store og små. Nærmest Operahuset etableres det en langgrunn sandstrand, men tiltaket omfatter også en steinstrand og badebrygge for de mer svømmedyktige.

Dette vil være et gratis tilbud for alle, som vil bidra til å gjøre fjorden mer tilgjengelig for alle befolkningsgrupper.

– Sørenga og badstuene er eksempler på flotte tilbud, men når vi nå bygger den 100 meter lange Operastranden, ønsker vi at dette skal bli et godt, og ikke minst gratis tilbud, til grupper som hittil ikke har hatt særlig god tilgang til bading i Bjørvika. Vi tenker spesielt på barnefamilier og andre som ikke kan svømme, sier styreleder i Bjørvika Infrastruktur AS, Kjell Døvle Kalland.

Les HAV Eiendom sin sak om Operastranda her.

Illustrasjon: Rift/HAV Eiendom

Bjørvika Infrastruktur har valg å fokusere på kortreiste og norske materialer, dette inkluderer planter og stein med norsk opprinnelse.

– Bærekraft er et viktig fokusområde for oss i Bjørvika Infrastruktur. I dette prosjektet har vi samarbeidet med norske leverandører for å redusere miljøavtrykket. Vi tilrettelegger for eksempel for gjenbruk av gatestein og utnytter overskuddslager fra andre prosjekter. Dette er fullgode materialer som ellers kunne gått til spille, sier daglig leder i Bjørvika Infrastruktur, Trond Knapstad.

Bjørvika Infrastruktur venter på tillatelse til å etablere den nye strandbunnen fra Fylkesmannen i Oslo og Viken. Arbeidene går i gang så fort tillatelse fra Fylkesmannen foreligger.